Početna Magazin 931 pregleda

Dobar auto za posao: Električni Kangoo svaki dan štedi novac

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Prvi Renaultov dostavni auto na struju može jednim punjenjem prevaliti do 200 km. Mamac za poduzetnike je to što je struja na javnim punionicama u nas besplatna

Author: Jurica Galoić/PIXSELL foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Ni uz temperature ispod nule, kada moramo mnogo grijati vozilo, a baterija ima najmanji kapacitet, doseg testiranoga Kangooa nije padao ispod 150 kilometara, a uz malo povoljnije temperaturne uvjete on je oko 200 kilometara.

S obzirom na to da većina tvrtki kojima treba ovakav auto nema potrebu prevaliti više kilometara tijekom jednog dana, Kangoo Z. E. im je prihvatljiv.

Author: Jurica Galoić/PIXSELL foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Cijena električnoga dostavnog Kangooa je oko 80.000 kuna veća od cijene istoga Kangooa s dizelskim motorom. No tu veliku razliku mnogi će poduzetnici rado prihvatiti s obzirom na to da je punjenje strujom u Hrvatskoj još potpuno “besplatno”. U jednome danu na gorivu uštedjet će oko 100 kuna i po toj računici će se auto isplatiti za manje od tri godine. 

Author: Jurica Galoić/PIXSELL foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Kangoo Z. E. je možda spor i slabašan, no do 60 km/h ubrzava kao dvostruko snažniji dizelaš. Također, sa 60 KS se s punim opterećenjem nosi bez problema. Dobar auto za posao. 

Author: Jurica Galoić/PIXSELL foto: Jurica Galoić/PIXSELL

TEHNIČKI PODACI
masa: 1472 kg
dimenzije: 428 x 183 x 181 cm
Motor: električni
snaga: 41 kW/60 KS  
0 - 100 km/h: 22,4 s
najveća brzina: 130 km/h
doseg: 270 km
cijena: 204.997 kn (testni model)   201.249 kn (osnovni model)

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.