Početna Magazin 461 pregleda

Donald Trump VS Kim Jong-un: Tko se u kojem automobilu vozi?

1
Vidi galeriju 1/4
Donald Trump VS Kim Jong-un: Tko se u kojem automobilu vozi? Donald Trump VS Kim Jong-un: Tko se u kojem automobilu vozi? Donald Trump VS Kim Jong-un: Tko se u kojem automobilu vozi? Donald Trump VS Kim Jong-un: Tko se u kojem automobilu vozi?

Iako gotovo svakodnevno i s jedne i druge strane Tihog oceana stižu prijetnje nuklearnim oružjem i sukobi o tome tko "ima veći" crveni gumb, usporedili smo predsjedničke limuzine Donalda Trumpa i Kim Jong-una...

Obje limuzine rađene su po specijalnim narudžbama njihovih vlada te su opremljene najmodernijim i najsigurnijim obrambenim mehanizmima i tehnologijama, a tko ima bolji, jači, skuplji ili pak brži, procijenite sami.

DONALD TRUMP

1 | Author: AutoEvolution foto: AutoEvolution
Tehničke karakteristike
Cadillac One "The Beast"
motor Duramax 6.6 V8 Turbo Diesel
   
snaga 308 KS
moment 820 Nm
mjenjač automatski
najveća brzina 100 km/h
0 - 100 km/h 15 s
cijena nepoznata

Vjeruje se kako The Beast, odnosno Cadillac One koristi Duramax dizelski motor kakav se koristi u Chevroletovim i GMC-ovim moćnim pick-upima. Zašto dizelski? Osim izdržljivosti takve koncepcije motora, dizelsko gorivo Duramax manje je podložno zapaljenju pa samim time smanjuje rizik od eksplozije, a također je dostupno u svim zemljama, za razliku od visokokvalitetnoga benzina.

KIM JONG-UN

1 | Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start
Tehničke karakteristike
Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard Custom
motor 6.0 V12 Biturbo
snaga 530 KS
moment 830 Nm
mjenjač automatski
najveća.brzina 160 km/h
ubrzanje 0-100 km/h 6,4 s
cijena 1.700.000 USD

Blindirani je i posebno rađeni Mercedes S600 Pullman, čija se cijena, s obzirom na sigurnosnu opremu, procjenuje na 1,7 milijuna dolara. Iako UN-ove zabrane jasno navode da Sjeverna Koreja striktno ne smije uvoziti nikakvu luksuznu robu, diktatorska vlada ipak uspijeva opskrbiti svojega lidera čime god poželi.  

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.