Početna Magazin 457 pregleda

Ovo je moj prijedlog za nove registarske tablice!

Gordan Resan
Vidi galeriju 1/6
Ovo je moj prijedlog za nove registarske tablice! Ovo je moj prijedlog za nove registarske tablice! Ovo je moj prijedlog za nove registarske tablice! Ovo je moj prijedlog za nove registarske tablice! Ovo je moj prijedlog za nove registarske tablice! Ovo je moj prijedlog za nove registarske tablice!

To je neovlašteno prikazivanje vlastitoga grafičkog rješenja i ciljano dezinformiranje i iritiranje javnosti, a nama nanosi strukovnu i materijalnu štetu

Diplomirani inženjer arhitekture Gordan Resan, predsjednik Društva arhitekata Rijeka i vlasnik riječke tvrte Arhitekti partneri d.o.o. čije je idejno rješenje lani bilo izabrano za novu registarsku pločicu, burno reagira na jučerašnji prilog o novim registarskim pločicama, u Dnevniku RTL-a, a potom i u medijima koji su ga citirali ili prepričavali. Rekao nam je kako su prikazane registarske pločice "novinarski uradak", odnosno ne potječu iz njihova ureda niti su dostavljene od naručitelja..

Gordan Resan | Author: Gordan Resan foto: Gordan Resan

- Izgled tablice, font, boja i raspored znakova na tablici prikazanoj u vijestima RTL-a izrađeni su isključivo od strane RTL-ova novinara, na njegovu osobnu inicijativu – kaže inž. Resan. - Uvođenje novih automobilskih tablica bilo je planirano za 1. siječnja 2016. Nisam informiran o razlozima zbog kojih ni danas nisu dostupne.

Gordan Resan | Author: Gordan Resan foto: Gordan Resan

Izvedbeni projekti za izradu sva četiri tipa novih tablica za različita cestovna motorna vozila izrađeni su i projektna dokumentacija je predana Ministarstvu unutarnjih poslova u ljeto 2015. g. One ne bi bile obvezne za već registrirana vozila nego samo za novoregistrirana i to po istim cijenama kao i dosad.

Jesmo li opet na početku? Izabrano je bilo i prihvaćeno najbolje idejno rješenje bez grba i odlučeno da se vrati grb. Na koju pločicu od 59 pristiglih na natječaj? Na Resanovu trećenagrađenu ili možda na već "otisnutu" novinara RTL-a?

Gordan Resan | Author: Gordan Resan foto: Gordan Resan

Kada je bivši ministar Ostojić na konferenciji za novinare početkom ožujka 2015. bio podigao u zrak pobjedničku pločicu i i još dva nagrađena rješenja, na kojima nije bilo hrvatskoga grba, izgledalo je kao da je struka pobijedila, a puk će biti zadovoljan. No, već početkom travnja pokazalo se da je sve to ipak bilo još jedna farsa na bini hrvatske stvarnosti. Preko noći je hrvatski grb vraćen, ali ne na zamalo dva milijuna motornih vozila u nas, nego do dan-danas samo "na papiru".

Gordan Resan | Author: Gordan Resan foto: Gordan Resan

Podsjećmo što nam je tada, dakle u travnju, rekao inženjer Resan, rođeni Osječanin, sa štutgartskom diplomom inženjera arhitekture.

- Bilo bi najpoštenije i najbolje raspisati novi natječaj. Traženo je i da je rješenja budu bez registarskih oznaka gradova, a potom je donesena odluka da će svih 128 gradova imati svoju oznaku. Da se ostalo pri tome da ne bude oznake grada, izbjegao bi se trošak birokracije jer s takvim bismo pločicama mogli voziti automobil do njegova uništenja, bez obzira u kojem ste ga gradu kupili. I kasnije prijenosom pločica na drugo vozilo.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.