Početna 71 pregleda

Mitsubishi Ground Tourer Concept – nasljednik ASX-a i Outlandera

Mitsubishi Ground Tourer
FOTO: Mitsubishi

Zakopčani do grla, Japanci informacije o posve neobičnom Mitsubishiju puštaju na kapaljku, za sada su otkrili jedino ime plana novog lica svoje kompanije

Dynamic Shield otkriva četiri najvažnije uporišne točke: funkcionalnu ljepotu, mogućnosti, japansku filigranskojj izradi i povjerenju – ma što to značilo.

Samo je nešto malo više od dva mjeseca ostalo do otvaranja Paris Motor Showa, jedne od najvećih i najznačajnijih svetkovina automomobila. Osim već najavljene Honde NSX, Mitsubishi Groun Tourer Concept trebao bi biti najveće japansko iznenađenje na smotri za koju se drži da je primarno festival francuskih i europskih noviteta. Nije više nikakava tajna kako će se u Gradu svjetla, Volkswagen predstaviti s posve novim Golfom VIII, no u njegovoj sjeni "japanci" će tražiti priliku. Iako se novi Golf još nije očekivao, dečki iz Wolfsburga su ga ugurali mimo predviđenog timinga, a sve kako bi smanjili negativne efekte NOx afere! Zbog toga u Parizu punim sjajem neće zasjasti novi Polo, već bit će to Golf. Bilo kako bilo, to Japance nimalo ne zanima, jer odlučili su napasti Stari kontinent posve nekonvencionalnim autima. Mitsubishi Ground Tourer Concept svojevrsna je vizija mixa urbanog crossovera i SUV-a. Trebao bi iz njega izrasti svojevrsni sljednik kompaktnog konzervativnog ASX-a, ali jednako tako i nešto većeg SUV-a, Outlandera. Sva Mitsubishijeva pamet i operativa uključene su u projekt koji bi ovu tvrtku trebao lišiti epiteta kompanije koja proizvodi ponajprije konzervativne, skladne, funkcionalne i jednostavne aute.

Mitsubishi Ground Tourer Concept izrastao je iz prošlogodišnjih studija, eX Concept te Concepta XR PHEV koje smo mogli vidjeti prošle godine u Tokiju, te proljetos u Genevi. Kako su u Mitsubishiju naglasili, s novim konceptom nastavljaju razvoj svoje oblikovne vizije budućnosti, ne samo Mitsubishija, već i cjelokupne autoindustrije. Taj pravac nazvali su Dynamic Shield! On se odražava kroz četiri najvažnije uporišne točke: funkcionalnoj ljepoti, mogućnostima, japanskoj filingramskoj izradi i povjerenju. Nije više nikakva tajna kako će ga izrađivati isključivo s pogonom na sva četiri kotača i kako bi na kraju mogao završiti kao hibrid. Japanci su, vidljivo je, zakopčani do grla. Kako kažu, bit će to prvorazredno iznenađenje u Parizu na kraju ovog ljeta.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.