Početna Moto 1324 pregleda

Lewis Hamilton pao s trkaće Yamahe R1 na Jerezu

FOTO: WorldSBK

Svjetski prvak vjerojatno je našao zanimaciju kako bi održavao adrenalin na nivou i izvan sezone Formule 1. Tako je zamijenio volan F1 i trkaće tenisice ručkama motocikla i kožnim odijelom

Author: Motorsport.com foto: Motorsport.com

Pokušaj nije prošao baš kako je planirao, jer je Hamilton u subotu pao u zavoju broj 5 trkaće staze Jerez. Nasreću, nije ozlijeđen. Motocikl je samo ogreban, a Hamilton je nastavo voziti i iskoristiti dan. Vozio je Yamahu YZF-R1 Superbike na privatnom eventu, u društvu vozača Superbikea Alexa Lowesa i Michaela van der Marka. Motocikl koji je vozio posebno je podešen i jednak onomu koji je koristio trkaći tim 'Crescent' na ovosezonskome prvenstvu Superbikeu.

Author: Motorsport.com foto: Motorsport.com

Iako je Hamiltonovo ime sinonim za Formulu 1 i Mercedes-AMG Petronas, u prošlosti je bio aktivan i na dvama kotačima. Osim što obožava MotoGP, ranije ove godine okušao se na motociklu, na trkaćoj stazi, s Calom Crutchlowom. Imenovan je glasnogovornikom MV Aguste, koja je u njegovu čast dizajnirala model F4 LH44 i posebnu verziju Aguste Brutale 800 RR. No to nije sve. Lewis Hamilton otišao je toliko daleko da je bio najavio kako će se utrkivati u MotoGP sezoni 2018. Tako je šokirao milijune obožavatelja, ali je kasnije priznao kako je to bila samo prvotravanjska šala.

Author: RideApart foto: RideApart

Hoćemo li jednoga dana gledati slavnoga prvaka Formule 1 kako 'brusi' koljena i 'laktari' se na dva kotača, poput Rossija ili Marqueza? Vrijeme će pokazati. No s obzirom na dobre kritike, koje ga opisuju kao vrlo dobrog i brzoga vozača, ne bismo se previše iznenadli da se to dogodi.

Author: WorldSBK foto: WorldSBK

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.