Početna Moto 726 pregleda

Motor koji ne može pasti: Hondina tehnologija će spasiti mnoge živote

1
Vidi galeriju 1/4
Motor koji ne može pasti: Hondina tehnologija će spasiti mnoge živote Motor koji ne može pasti: Hondina tehnologija će spasiti mnoge živote Motor koji ne može pasti: Hondina tehnologija će spasiti mnoge živote Motor koji ne može pasti: Hondina tehnologija će spasiti mnoge živote

Riding Assist je naziv napredne Hondine tehnologije koja motociklu omogućava samostalno balansiranje i umanjuje mogućnost pada

Vozači motocikla najbolje znaju kako je motociklom najteže upravljati, odnosno balansirati, za malimh brzina, posebno ispod 5 km/h. No, upravo u takvim slučajevima od velike je pomoći Hondina napredna, doduše i zasad konceptna tehnologija.

1 | Author: Honda foto: Honda

No, ubrzo bi se mogla pojaviti i u prodaji. Riječ je o sustavu Riding Assist, odnosno mogućnosti da motocikl sam balansira i samostalno stoji na dva kotača, bez obzira je li na njemu vozač ili je "prazan". Motocikl s ovakvom tehnologijom može i sam pratiti vozača, primjerice do izlaska iz garaže ili parkirališta.

1 | Author: Honda foto: Honda

Za primjenu ove tehnologije Honda je odabrala konceptni model po uzoru na serijski NC700. Veliki dio tehnologije koja samostalno održava motocikl stabilnim je s Hondina humanoidnog robota Asimo.

1 | Author: Honda foto: Honda

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.