Početna Novosti 61 pregleda

Aston Martin 'Made in Macedonia'

Aston Martin
Vidi galeriju 1/5
Aston Martin 'Made in Macedonia' Aston Martin 'Made in Macedonia' Aston Martin 'Made in Macedonia' Aston Martin 'Made in Macedonia' Aston Martin 'Made in Macedonia'

Dok se naša mjesecima sastavlja, Makedonska vlada uspješno radi na dolasku Aston Martina u svoju zemlju, koji kani izgraditi pogon za proizvodnju DBX-a

Grožđe, vino, lubenice i paprike najpoznatiji su izvozni proizvodi Makedonije, a uskoro bi to mogli postati i ekskluzivni automobili. Ni manje ni više nego marke Aston Martin. Britanska tvrtka ozbiljno razmišlja o izgradnji tvornice u kojoj bi proizvodila novi model DBX. Makedonija je uvrštena u uži izbor između 19 mogućih lokacija diljem svijeta.

Aston Martin | Author: Aston Martin foto: Aston Martin

U najužem izboru su američka savezna država Alabama i Engleska. Konačna odluka bit će donesena u nekoliko slijedećih tjedana. Makedonska vlada najzaslužnija je za uvrštenje svoje zemlje zahvaljujući velikodušnim subvencijama i ponudi Aston Martinu.

Aston Martin | Author: Aston Martin foto: Aston Martin

Proizvodnja se zasad odvija u britanskome Gaydonu, no s obzirom na to što Aston Martin planira u narednih nekoliko godina učetverostručiti proizvodnju na 15.000 primjeraka godišnje jasno je da je izgradnja još jedne tvornice nužna. Iz Aston Martina još nema nikakvih službenih informacija.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.