Početna Novosti 1044 pregleda

Audi i Airbus zajedno razvijaju leteće automobile

Leteći automobili
Vidi galeriju 1/9
Audi i Airbus zajedno razvijaju leteće automobile Audi i Airbus zajedno razvijaju leteće automobile Audi i Airbus zajedno razvijaju leteće automobile Audi i Airbus zajedno razvijaju leteće automobile Audi i Airbus zajedno razvijaju leteće automobile Audi i Airbus zajedno razvijaju leteće automobile Audi i Airbus zajedno razvijaju leteće automobile Audi i Airbus zajedno razvijaju leteće automobile Audi i Airbus zajedno razvijaju leteće automobile

Audi, Airbus i još neki vladini subjekti potpisali su pismo namjere o pokretanju projekta 'Urbane zračne mobilnosti' u Ingolstadtu, što bi doslovno značilo da bi u skoroj budućnosti njemačkim nebom mogli prometovati leteći taksi automobili.

U priopćenju za novinare spominje se Audijev Pop.Up Next koncept, koji smo imali priliku premijerno vidjeti u ožujku na ženevskom salonu. To je električni automobil koji se može odvojiti od svoje motorizirane baze i letjeti kao helikopter. 'Povezani električni i autonomni automobili učinit će urbani promet još udobnijim, čišćim i zauzimat će manje prostora, što znači bolju kvalitetu života za ljude koji žive u gradovima.

Leteći automobili | Author: Audi foto: Audi

Takva mobilnost treće dimenzije može imati značajan doprinos budućnosti. Voljeli bismo u ovome projektu urbane zračne mobilnosti iskoristiti svoja znanja i tehnologije kako bismo razvili nove mobilne koncepte za gradove i raznovrsne ljudske potrebe', rekao je Bram Schot iz Audija.

Leteći automobili | Author: Audi foto: Audi

Ovo je uzbudljivo kao što i zvuči, a čini se kako su gotovi funkcionalni proizvodi i testne vožnje tek koju godinu daleko. Razvoj ove tehnologije do te mjere da bude funkcionalna, sigurna i pouzdana iziskuje vrijeme i novac. Tu je i veliki izazov plasiranja takvog sustava na tržište te stjecanja povjerenja ljudi do te razine da ga bezbrižno koriste.

Leteći automobili | Author: Audi foto: Audi

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.