Početna Novosti 1393 pregleda

Audi pod istragom zbog 'muljanja' brojevima šasije

FOTO: Mashable

U Njemačkoj je u tijeku istraga Audija, jer je falsificirao dokumente, prijeđene kilometre i brojeve šasija u Južnoj Koreji, od 2013. godine

Author: Akos Stiller foto: Akos Stiller

Istraga je sada fokusirana na tri osobe koje nisu članovi Uprave Audija, no moglo bi ih biti i više. Ova afera povezana je s već dobro poznatom aferom 'Dieselgate'. Prošle je godine jedan Audijev zaposlenik u Južnoj Koreji optužen za prijevaru koja je povezana s ovom, novom njemačkom istragom. Osuđen je na 18 mjeseci zatvora zbog 'muljanja' dokumentima, kako bi sporno vozilo prikazao legalnim za prodaju na južnokorejskome tržištu.

Author: financial tribune foto: financial tribune

Prema izvještajima istrage, dokazi kriminalnih radnji pojavili su se za interne revizije, koju je Audi sproveo 2016. godine. No njemačke su vlasti došle u posjed tih dokaza tek godinu poslije, nakon pretresa Audijevih ureda u Njemačkoj. Prema nekim navodima, Audi nije bio obvezan sam prijaviti vlastima pronađene dokaze o nelegalnim radnjama u tvrtki.

Author: Mashable foto: Mashable

Njemačka izvješća ove istrage navode kako je riječ o nekoj vrsti 'bande' ili grupe švercera, što svakako ostavlja prostor za razne obrate, a nova epizoda ove afere je, naravno, neizvjesna.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.