Početna Novosti 174 pregleda

Bliski susreti treće vrste - Lamborghini Egoista

lambo egoista
Vidi galeriju 1/6
Bliski susreti treće vrste - Lamborghini Egoista Bliski susreti treće vrste - Lamborghini Egoista Bliski susreti treće vrste - Lamborghini Egoista Bliski susreti treće vrste - Lamborghini Egoista Bliski susreti treće vrste - Lamborghini Egoista Bliski susreti treće vrste - Lamborghini Egoista

Otvorite fotogaleriju i pogledajte kako izgleda najrjeđi i najluđi ikada napravljen Lamborghini

Ovaj konceptni Lamborghini još sigurno niste vidjeli. Nastao je prije 3 godine kada se zaokružila 50. obljetnica nastanka ove talijanske tvornice superautomobila. Egoista nikada nije izložen niti na jednom salonu automobila, kako to s konceptima obično bude, prikazan je samo jednom u samom sjedištu talijanskog proizvođača na sjeveru Italije i to kada se slavila spomenuta obljetnica.

lambo egoista | Author: Noah Joseph foto: Noah Joseph

Danas ga se može naći u Lamborghinijevom muzeju automobila u Sant'Agata Bolognese. Samo ime Egoista opisuje o kakvom se automobilu radi. Samo jedno sjedalo ispod staklenog poklopca, nema vrata, nema prozora koji bi se otvarali, nema suvozačkog mjesta, nema prtljažnik...baš je pravi egoist.

lambo egoista | Author: Noah Joseph foto: Noah Joseph

Baziran na modelu Gallardo, od njega je preuzeo i motor. Iza vozača vrišti 5.2-litreni V10 motor sa okruglih 600 KS. Pojačan u odnosu na standardni Gallardov motor, a umalo jak kao nasljednik Huracan. Dizajn je djelo poznatog Waltera de Silve, Talijana koji je donedavno odlučivao kako će izgledati automobili VAG koncerna.
Može se naslutiti kako su ekstremne linije Egoiste danas vidljive na novim modelima Lamborghinija. 

lambo egoista | Author: Noah Joseph foto: Noah Joseph

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.