Početna Novosti 2679 pregleda

Češka poplava noviteta: Oduševila tri Škodina automobila

Škoda na autosalonu u Ženevi
Vidi galeriju 1/10
Češka poplava noviteta: Škoda oduševila s tri automobila Češka poplava noviteta: Škoda oduševila s tri automobila Češka poplava noviteta: Škoda oduševila s tri automobila Češka poplava noviteta: Škoda oduševila s tri automobila Češka poplava noviteta: Škoda oduševila s tri automobila Češka poplava noviteta: Škoda oduševila s tri automobila Češka poplava noviteta: Škoda oduševila s tri automobila Češka poplava noviteta: Škoda oduševila s tri automobila Češka poplava noviteta: Škoda oduševila s tri automobila Češka poplava noviteta: Škoda oduševila s tri automobila

Jedan od najzapaženijih nastupa u Ženevi imala je Škoda. Osim dviju zvijezda salona, Scale i Kamiqa, tu je i jedan atraktivan koncept pa i čudno vozilo na dvama kotačima

Na Škodinu izložbenom prostoru u Ženevi je vrlo živo. Uza Scalu i Kamiqa, dvije zvijezde koje će u Europi i u Hrvatskoj biti iznimno popularne, tu je i konceptni Vision iV.

Škoda na autosalonu u Ženevi | Author: PIERRE ALBOUY/REUTERS/PIXSELL foto: PIERRE ALBOUY/REUTERS/PIXSELL

Vrlo atraktivni konceptni automobil Vision iV najavljuje budućnost Škode u dizajnerskom i tehnološkome smislu. Križanac SUV-a i coupea, s ogromnim kotačima čiji je promjer 22", ima kamere umjesto retrovizora te dva električna motora. Škoda je objavila kako taj automobil jednim punjenjem može prijeći 500 kilometara, no detaljni tehnički podaci se ne znaju. Vision iV, ili sličan električni automobil trebao bi evoluirati u serijski električni auto, za dvije do tri godine. 

Škoda na salonu u Ženevi | Author: Škoda foto: Škoda

Scala je kompaktni automobil kojim Škoda prvi put izravno konkurira Golfu. Iako su njegove fotografije prikazane još prije nekoliko mjeseci, u Ženevi je prvi put prikazan javnosti. 

Škoda na autosalonu u Ženevi | Author: PIERRE ALBOUY/REUTERS/PIXSELL foto: PIERRE ALBOUY/REUTERS/PIXSELL

Kamiq je najnoviji Škodin prodajni adut. Mali SUV dugačak je 424 centimetra i vrlo prostran za svoju klasu. Ima prtljažnik sa zapremninom 400 litara. Srodan je Seatu Aroni i Volkswagenu T-Crossu. U njega će se ugrađivati benzinski motori s 95, 115 i 150 KS te dizelski motor sa 115 KS. 

Škoda je poprilično iznenadila premijerom konceptnoga vozila s dvama kotačima. Klement, kako se zove ovaj neobični bicikl s električnim pogonom, može pojuriti 45 km/h i voziti 60 kilometara bez dodatnoga punjenja. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.