Početna Novosti 4021 pregleda

Dobila 28 tisuća eura odštete zbog loše kvalitete kože u autu

FOTO: Genesis

Odvjetnicima ruskoga zastupnika Hyundaija zasigurno se nije svidjela sudska presuda po kojoj tvrtka mora isplatiti veliki novčani iznos vlasnici Hyundaija Genesisa

Author: Genesis foto: Genesis

Victoria Saenko iz Krasnodara kupila je lani rabljen prestižni korejski automobilproizveden 2014. godine, sa 128 tisuća prijeđenih kilometara. Uzbuđenje je kratko trajalo jer je interijer brzo izgubio prvotni sjaj, a na koži kojom su obložena sjedala nastale su vidljive strije, nabori i pukotine pa je zbog toga uslijedila žalba Hyundaiju.

Author: Genesis foto: Genesis

Saenko nije željela čekati Hyundaijev odgovor, već je podnijela tužbu sa zahtjevom za isplatu naknade štete. Potkrijepila ju je mišljenjem sudskoga vještaka o prirodi oštećenja kožnih materijala na sjedalima. Riječ je o ogrebotinama, naborima i pukotinama, koji su utvrđeni ponovljenim forenzičkim ispitivanjem.

Sud je proučio dostavljene materijale i stao na stranu tužitelja, naloživši tvrtki Hyundai Motor CIS da Victoriji Sajenko isplati 28.200 eura. Oko 45 % tog iznosa namijenjeno je trošku popravki, a ostatak se odnosi na odštetu. Genesis je 2014. godine još uvijek bio dio Hyundaija, a ne zasebna luksuzna marka, što je postao tek 2016., kada je spomenuti model Hyundai Genesis preimenovan u Genesis G80.

Author: Genesis foto: Genesis

Rusi sve češće pokreću odštetne zahtjeve na nadležnim sudovima, jer su iritirani lošom kvalitetom vozila koja im se isporučuju. Razlog su najčešće bili ozbiljni defekti na motoru ili mjenjaču, ali sada, s obzirom na povećane cijene novih vozila, s pravom posežu za odštetnim zahtjevima i zbog značajno banalnijih razloga.

Author: Genesis foto: Genesis

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.