Početna Novosti 114 pregleda

Europska premijera u Hrvatskoj! - Dubrovnik domaćin

NOVA MERCEDES E-KLASA
Vidi galeriju 1/14
Europska premijera u Hrvatskoj! - Dubrovnik domaćin Europska premijera u Hrvatskoj! - Dubrovnik domaćin Europska premijera u Hrvatskoj! - Dubrovnik domaćin Europska premijera u Hrvatskoj! - Dubrovnik domaćin Europska premijera u Hrvatskoj! - Dubrovnik domaćin Europska premijera u Hrvatskoj! - Dubrovnik domaćin Europska premijera u Hrvatskoj! - Dubrovnik domaćin Europska premijera u Hrvatskoj! - Dubrovnik domaćin Europska premijera u Hrvatskoj! - Dubrovnik domaćin Europska premijera u Hrvatskoj! - Dubrovnik domaćin Europska premijera u Hrvatskoj! - Dubrovnik domaćin Europska premijera u Hrvatskoj! - Dubrovnik domaćin Europska premijera u Hrvatskoj! - Dubrovnik domaćin Europska premijera u Hrvatskoj! - Dubrovnik domaćin

Ima li ljepše vijesti i najave uspješne 2016. od toga da Mercedes dovodi u Dubrovnik 15.000 svojih gostiju, za što će im trebati najmanje 130 aviona, nekoliko tisuća tehničara, konobara, čistačica, električara, vozača…

Sjedio sam ljetos na terasi hotela Lacroma u Dubrovniku, pijuckao pivkana gledajući u daljini očaravajuće Elafite. A hridi i mramorno bijeli svjetionik dijelom su zaklanjali Kalamotu, Lopud, Šipan, modro more i plavetnilo neba poprskano bijelim satenastim oblačićima činili su idilu. Što su “window’s pozadine” prema ovome?

NOVA MERCEDES E-KLASA | Author: MERCEDES-BENZ foto: MERCEDES-BENZ

Bio je to moj oproštaj od godišnjega i zadnji pogled na mediteransku oazu kojoj se iz godine u godine vraćam i ne pomišljajući tražiti igdje išta ljepše. Valjalo je sve to upiti, poput baterija koje moraju trajati duže vrijeme. Iz čarolije me je otrgnula konobarica, mlada djevojka, sezonska radnica u Valamaru. Znamo se već neko vrijeme, a ona zna čime se bavim. 

– I onda, vidimo se u veljači, s osmijehom na izblijedjelom licu me je upitala. Bio sam zatečen, jer niti sam ikada bio u Gradu u tome razdoblju, niti to planiram. A onda je ona otvorila dušu.

NOVA MERCEDES E-KLASA | Author: MERCEDES-BENZ foto: MERCEDES-BENZ

- Presretna sam, jer bit će to prva godina kada tijekom zime neću biti na burzi. A dolazite li i vi na Mercedes!? Bio mi je to prvi glas koji sam kasnije slagao u mozaik sa svime što se u međuvremenu događalo. Već toga dana počeo sam shvaćati što radi njemačka ekipa radoznalaca koji se nisu ponašali kao inspektori, ali “snimali” su apsolutno sve. Tako i visinu trave, čistoću staza, okoliša, objekata, uljuđenost osoblja…

Na rastanku s Dubrovnikom to i još više ispričao mi je i jedan od važnijih ljudi Valamara, vlasnika hotela.

NOVA MERCEDES E-KLASA | Author: MERCEDES-BENZ foto: MERCEDES-BENZ

Valamar (Dubrovnik)

Sve mi je već tada bilo jasno. Biser Jadrana bit će domaćin Mercedesu i nečemu jako velikome, jer odlučili su na zamalo tri mjeseca zakupiti najluksuznije, najljepše i najbolje pozicionirane hotele uz obalu. Uz Lacromu od veljače pa sve do travnja i hoteli President i Radisson - Vrtovi sunca u Orašcu bit će domaćini Mercedesovim gostima!

Tek ovih dana dobio sam potvrdu svih tih priča koje su sad izgubile i najmanju sumnju kako je riječ o naklapanjima. Najprestižnija svjetska automobilistička marka dovodi u Dubrovnik nevjerojatnih 15.000 svojih uposlenika, trgovaca, zastupnika, uvoznika iz 160 država. Za to će im trebati čak 130 zrakoplova, više tisuća domaćina koji će im pružiti sve što i jedna obična kap ima na dlanu kad se brižno čuva.

NOVA MERCEDES E-KLASA | Author: MERCEDES-BENZ foto: MERCEDES-BENZ

President (Dubrovnik)

Kako je to lijepa informacija za sam kraj godine, za početak nove od koje svi toliko puno očekujemo.

Jednom kad takva komapnija dođe, kad odluči sve svoje najvažnije goste počastiti ne samo užicima vožnje u njihovim besprijekornim vozilima, nego i krajobraznom kulisom, nasmiješenim i vedrim domaćima, znak je da nešto vrijedite i na vas računaju i najbolji. Samo koji dan nakon 11. siječnja kad će društvo iz Stuttgarta u Detroitu uprizoriti svjetsku premijeru E-Klase, dogodit će se i ona europska.

Ni manje ni više nego u Hrvatskoj. I neće ondje prvi put biti prikazana i vožena limuzina koju već sada nazivaju Visokim C i Niskim E (po C i E-Klasi), nego i SL, SLC, C Cabrio. Ima li bolje vijesti za ulazak u novu godinu?

NOVA MERCEDES E-KLASA | Author: MERCEDES-BENZ foto: MERCEDES-BENZ

Radisson (Orašac)

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.