Početna Novosti 956 pregleda

Ford 'oživio' Pumu, ali u obliku kompaktnoga crossovera

Ford Puma
FOTO: Ford

Prosječan kupac uvijek radije bira povišen automobil s boljom udobnošću i više prostora pa su u Fordu oživjeli slavno ime, ali s potpuno drugačijim oblikom karoserije

Ford Puma | Author: Ford foto: Ford

Novi Ford Fiesta ST je odličan automobil pa sama pomisao da bi se napravila kupeovska verzija toga mališana zvuči poprilično uzbudljivo. To smo prvo pomislili kada je Ford objavio da vraća Pumu, ali nažalost, problem je što je danas malo kupaca koji će kupiti bilokakav kupe. Tako možemo odmah zaboraviti da se legendarna Puma vraća u svojem izvornom izdanju. 

Ford Puma | Author: Ford foto: Ford

Naime, Ford je oživio Pumu, ali je to napravio u obliku kompaktnog crossovera. Jednako se dogodilo i u Mitsubishiju kada je vraćen Eclipse, ali u izdanju SUV-a. Uprave obiju kompanija su procijenile kako prosječan kupac uvijek radije bira povišen automobil s boljom udobnošću i više prostora pa su tako oživljena slavna imena, ali s potpuno drugačijim oblikom karoserije. 

Ford Puma | Author: Ford foto: Ford

Ovaj automobil je baziran na maloj Fiesti, a kako u Fordu kažu 'to je crossover inspiriran SUV-ovima'. Proizvođač nije iznosio detaljne specifikacije modela, ali se zna da će imati prtljažnik s obujmom 456 litara, a pokretat će ga 1,0-litreni motor EcoBoost u kombinaciji s 48-voltnim hibridnim sustavom. Takva će kombinacija razvijati 155 konjskih snaga. 

Ford Kuga PREMIJERA Ford Kuga: Prvi susret s novom SUV-zvijezdom

Trenutno se ne zna kada će Puma ugledati svjetlo dana, ali vjerujemo kak će to biti uskoro jer su u Fordu najavili da će stići u prodaju već krajem ove godine

Ford Puma | Author: Ford foto: Ford

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.