Početna Novosti 84 pregleda

I Mercedes varao na testovima emisije ispušnih plinova?

Mercedes skandal
Vidi galeriju 1/3
I Mercedes varao na testovima emisije ispušnih plinova? I Mercedes varao na testovima emisije ispušnih plinova? I Mercedes varao na testovima emisije ispušnih plinova?

Iako se zadnjih dana manje pisalo o skandalima u autoindustriji, to je bilo samo zatišje pred buru, a ovoga je puta buru izazvao Mercedes jer ga se sumnjiči za prevare na testovima emisije štetnih plinova

Mercedes skandal | Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

Iz Amerike stiže vijest kako se Mercedes našao na meti istražnih organa, a sumnja se da je pomoću softvera varao na testovima ispušnih plinova. Kako prenose njemačke novine "Bild am Sonntag", američki su istražitelji pronašli niz softverskih funkcija koje omogućavaju zadovoljavajuću ocjenu na testovima. Jedna od njih služi za gašenje tajnoga čišćenja plinova nakon 26 kilometara, koliko traju testovi na automobilima.

Mercedes skandal | Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

Druga softverska funkcija automatski uključuje čistače plinova ako automobil prepozna testnu vožnju. Tu procjenu automobil donosi na temelju obrasca putne brzine i ubrzanja. U Daimleru nisu htjeli komentirati novonastalu situaciju, ali su izjavili kako potpuno surađuju s američkim vlastima.

Mercedes skandal | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.