Početna Novosti 754 pregleda

James Bond će u sljedećemu filmu voziti električni Aston Martin

James Bond
FOTO: British GQ

Čini se da i najpoznatiji agent započinje postavljati nove trendove koji su ekološki 'osviješteni', a svejedno pružaju odlične performanse

Na prodaju dvije polovice Renualta iz filma James Bond AUKCIJA Na prodaju obje polovice Renualta iz filma o Jamesu Bondu

Novi filmski nastavak o Jamesu Bondu stiže sljedeće godine, a već se četiri godine istražuje što će najpoznatiji svjetski agent voziti u tome filmu. Iako je skoro u svakome nastavku serijala Bond vozio čuveni Aston Martin, ovaj film je savršen mamac za oglašivače pa je bilo upitno hoće li neki proizvođač 'slučajno' platiti više za sudjelovanje u filmu nego Aston Martin. Usto, doznali smo kako je prvi čovjek Lotusa izrazio želju za sudjelovanjem u novom izdanju legendarnoga filma.

Aston Martin DB5 iz filma Goldfinger samo za odabrane | Author: Aston Martin foto: Aston Martin

No autori filma su ostali vjerni britanskome proizvođaču pa direktor filma Cary Joji Fukunaga usko surađuje s Astonom Martinom da bi dobio jedan od njihovih elektrificiranih automobila. Prema magazinu The Sun, to bi trebao biti Aston Martin Rapide E, koji će biti predstavljen krajem ove godine, a biti će proizvedeno samo 155 takvih auta. 

Aston Martin Rapide E | Author: Aston Martin foto: Aston Martin

Umjesto tradicionalnoga 6,0-litrenog motora V12, Rapide E koristi elektromotore koji razvijaju 602 konjske snage i 950 Nm okretnoga momenta pa bi trebao dolaziti do 'stotke' za manje od četiri sekunde. Tako se čini da i najpoznatiji agent započinje postavljati nove trendove koji su ekološki osviješteni, a svejedno pružaju odlične performanse.

Aston Martin Rapide E | Author: Aston Martin foto: Aston Martin

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.