Početna Novosti 14 pregleda

Japanski konceptni automobil u obliku 'Wall-E'

TOYOTA KIKAI
Vidi galeriju 1/3
Japanski konceptni automobil u obliku 'Wall-E' Japanski konceptni automobil u obliku 'Wall-E' Japanski konceptni automobil u obliku 'Wall-E'

Konceptni automobil Toyota Kikai pokazan na autosalonu u Tokiju neće vidjeti serijsku proizvodnju, ali originalnim izgledom pokazuje potpuno nove dizajnerske pristupe u oblikovanju automobila

Dobro napravljen konceptni automobili uvijek mora imat veze s realnošću, jer se jedino tako mogu nove ideje ukomponirati u neki budući serijski automobil. Najčešće konceptni automobil daje odgovore na dizajn karoserije, bilo da se radi o bližoj ili daljnjoj budućnosti, ali jednako tako istražuje nove pravce razvoja pogona i drugih automobilskih tehnologija.

TOYOTA KIKAI | Author: TOYOTA foto: TOYOTA

No, neki koncepti su napravljeni samo iz štosa, zabave, odnosno reklame. Kakav je konceptni automobil Toyota Kikai koji je pokazan na autosalonu u Tokiju prosudite sami. Kikai sasvim sigurno nećete vidjeti ni u kojem obliku ili neki njegov dio sasvim sigurno neće biti dio nekog novog modela Camry. Moglo bi se reći kako je vrlo sličan ideji filma 'Wall-E', kako se robot transformira u vozilo.

TOYOTA KIKAI | Author: TOYOTA foto: TOYOTA

Toyota Kikai ima neobičan dizajn i konstrukciju, moglo bi se reći jedinstvene koncepcije koja je vrlo zabavna i zanimljiva. Tako na boku ima klizna bočna vrata pokretana elektromotorom kao minivan, a raspored samo tri sjedala vrlo je sličan automobilu McLaren F1. Simpatični su i tanki kotači velikog promjera, kao i na početku povijesti automobila.

Ispod prednjeg poklopca, kojeg ovdje u biti nema, nalazi se hibridni pogon, najvjerojatnije onaj iz novog Priusa. Toyota o tome nije dala detaljr, pa ipak se radi o konceptu. Kako vam se dopada ovaj oblik automobila koji pomalu vuće na umjetničku skulpturu?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.