Početna Novosti 1239 pregleda

Kina napada europsko tržište: Stiže mala električna Ora R1

Great Wall se vraća u Europu

Kineski je Great Wall svojedobno harao europskim tržištem, ali se povukao zbog loših prodajnih rezultata, no sada je vrijeme da se vrati - barem tako najavljuju

Great Wall se vraća u Europu | Author: Arhiva foto: Arhiva

Zbog averzije prema kineskim proizvodima kineski se Great Wall morao povući s europskoga tržišta, koje će sada opet pokušati osvojiti. Kineski je div najavio povratak na europsku pozornicu 2020. godine, malim električnim autom Ora R1. Tehnički podaci o modelu koji će biti namijenjen Europi zasada još nisu poznati, no vjeruje se kajki će se razlikovati od onoga koji se prodaje na Dalekom istoku.

Genesis G90 korejski premium Novi Genesis G90 direktna prijetnja njemačkim 'velikanima'

Great Wall se vraća u Europu | Author: Arhiva foto: Arhiva

Kineska verzija dugačka je 3495, široka 1660, visoka 1530 mm i teži samo 990 kg. Pokreće ju elektromotor s 48 KS, a podatak o autonomiji nije poznat. Great Wall najavljuje kako će, nakon što ovim autom zauzme gard, proširiti ponudu s još nekoliko modela. Prisjetimo se, prvi čovjek kompanije prije skoro godinu dana izjavio je kajki punom parom rade na proizvodnji i razvoju automobila za europsko tržište, a na pitanje kako planiraju konkurirati velikanima na Staromu kontinentu, odgovorio je: 'Nitko ne može napraviti automobil i prodavati ga jeftino, kako to ja mogu učiniti'.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.