Početna Novosti 2094 pregleda

VIDEO: Leteći automobili u prodaji od iduće godine

BlackFly
Vidi galeriju 1/4
Leteći auttomobili u prodaji od iduće godine Leteći auttomobili u prodaji od iduće godine Leteći auttomobili u prodaji od iduće godine Leteći auttomobili u prodaji od iduće godine

Čini se kako ćemo se prije voziti u letećim automobilima nego u onim s petim stupnjem autonomne vožnje

Zadnjih se mjeseci mnogo govori o razvoju autonomnih vozila, kao i o vremenu koje će proći prije nego što se potpuno prepustimo samovozećim automobilima. No, izgleda kako ćemo se ipak prije voziti u letećim nego u autonomnim automobilima. Startup Opener iz Kanade objavio je kako je njegov proizvod, na kojemu radi posljednjih devet godina, spreman za upotrebu pa će se u prodaji pojaviti već iduće godine.

BlackFly | Author: YouTube foto: YouTube

Osim što leti, ovim automobilom može se upravljati na cesti, a vozi se čak i po vodi, a kako navode iz tvrtke, njime mogu upravljati i početnici bez imalo pilotskog iskustva. BlackFly  može vertikalno uzlijetati slijetati, a raspolaže i autonomnim sustavom s više sigurnosnih razina koje garantiraju sigurno slijetanje u slučaju opasnosti ili kvara. Ovo čudo koristi osam propelera pogonjenih električnom energijom, domet je 60 kilometara i može potegnuti do 115 km/h. U prodaji se očekuje već iduće godine, a navodi se kako će koštati poput nekoga prosječnog SUV-a.

BlackFly | Author: Opener foto: Opener

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.