Početna Novosti 209 pregleda

Mazda potvrdila povratak motora Wankel već 2019.

1
Vidi galeriju 1/6
Mazda potvrdila povratak motora Wankel već 2019. Mazda potvrdila povratak motora Wankel već 2019. Mazda potvrdila povratak motora Wankel već 2019. Mazda potvrdila povratak motora Wankel već 2019. Mazda potvrdila povratak motora Wankel već 2019. Mazda potvrdila povratak motora Wankel već 2019.

Na velika vrata vraća nam se rotacijski motor nazvan po izumitelju Felixu Wankelu, no u Mazdi će poslužiti u svojstvu punjača baterija na električnom autu

1 | Author: Mazda foto: Mazda

Glavni čovjek Mazde potvrdio je kako definitivno vraćaju kontroverzne motore u proizvodnju. No ovaj put taj će motor služiti kao dodatak za povećanje autonomije na dolazećem električnom automobilu.

1 | Author: Mazda foto: Mazda

Mitsuo Hitomi rekao je kako se tehnologija rotacijskih motora nije pokazala osobito učinkovitom kao opcija za produljivanje autonomije vozila, no takav koncept znatno je manje bučan u odnosu na opcije koje nude drugi proizvođači, te je zbog toga bolja opcija za električno vozilo.

1 | Author: Mazda foto: Mazda

Hitomi je također implicirao kako Mazda razvija novi zaseban rotacijski motor,za koji se još ne zna u koji od budućih modela automobila će ga ugrađivati. Unatoč svemu Mazda svoj glavni fokus zadržava na razvijanju nove generacije benzinskih motora Skyactiv-X, specifičnih po kombinaciji kompresijskog paljenja i paljenja iskrom.

1 | Author: Mazda foto: Mazda

Kompanija tvrdi kako će njezini novi motori biti jednako ekološki kao i električni tijekom cijeloga životnog vijeka vozila. Ovo je već drugi put da Hitomi otvoreno govori o novim rotacijskim motorima u svojstvu produljivanja autonomije vozila, što znači da se Mazdini kontroverzni motori vraćaju iz ropotarnice povijesti kao punjači baterija električnim vozilima.

1 | Author: Mazda foto: Mazda

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.