Početna Novosti 53187 pregleda

Najnekvalitetniji auto na svijetu pojeftinio 39 posto. Kupci bijesni

FOTO: Fisker

Dosadašnji kupci Oceana, njih više od 5000, su bijesni i smatraju da je ovaj potez tvrtke izuzetno nekorektnim prema njima

Tvrtka Fisker se zbog loše kvalitete svojeg modela Ocean našla na udaru velikih kritika, a sve je utjecalo i na poslovanje tako da posljednjih dana stižu vijesti da je bankrot ovog američkog proizvođača gotovo neizbježan. U nastojanjima da se spase i poboljšaju prodaju tvrtka je sada krenula u veliku rasprodaju. Fisker je naime, drastično spustio cijene svog jedinog modela.

FISKER OCEAN Katastrofalni problemi: Je li ovo najnekvaliteniji auto na svijetu?

Osnovna izvedba Oceana je u SAD-u sada pojeftinila za 14.000 dolara na samo 27.299 dolara, što je pad cijene od 34 posto, a i preostale izvedbe podjednako su snižene, do 39 posto, za maksimalno 24.000 dolara. Nove cijene stupaju na snagu u petak, a to je jako uzrujalo aktualne vlasnike Oceana koji su svoj automobil platili mnogo više. Dosadašnji kupci Oceana, njih više od 5000, su bijesni i smatraju da je ovaj potez tvrtke izuzetno nekorektan prema njima. 

Author: Fisker foto: Fisker

Sve ovo je dodatna sol na ranu nesretnim vlasnicima Oceana koji su inače iznimno nezadovoljni svojim automobilom zbog niza velikih problema koji su ovom autu priskrbili epitete "najnekvalitetnije" i "najgoreg na svijetu". Vlasnici Oceana prijavili su ogromne probleme koje imaju sa svojim automobilima, od malo bezazlenijih problema s ključevima i senzorima u sjedalima do puno ozbiljnijih s potpunim gubitkom snage, otkazivanjem kočnica i otvaranjem prednje "haube" u vožnji.

Author: Fisker foto: Fisker

Zbog svega ovoga i vrlo loše prodaje Fisker je u ogromnim problemima. Tvrtka je navodno angažirala savjetnike za restrukturiranje kako bi istražili mogućnost podnošenja zahtjeva za bankrot. Od najviše vrijednosti na burzi koja je ostvarena 2021. godine (28,50 dolara po dionici), dionice ove tvrtke do danas su pale za 99,9 posto i trenutno vrijede tek oko 2 centa. Njujorška burza je ranije upozorila tvrtku da bi se mogla suočiti s uklanjanjem s burze. 

Iako se ova ponuda čini jako dobrom sumnjamo da će jako poboljšati prodaju Oceana jer problemi s kvalitetom nisu uklonjeni, a kupnja automobila čiji proizvođač bi uskoro mogao nestati izuzetno je riskantna zbog budućeg održavanja i popravka vozila. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.