Početna Novosti 6661 pregleda

Napokon je stigla: Kaciga s klima-uređajem je u prodaji

Kaciga s klomom

Mnogi su o njoj govorili, neki su razmišljali, a sada je to netko napokon i proizveo

Kaciga s klomom | Author: Feher foto: Feher

Ljetne gradske vreve za vozače motocikala više neće biti noćna mora jer na tržište je stigla potpuno nova kaciga s ugrađenim klimatizacijskim uređajem. Tvrtka Feher proizvela je ovu kacigu kako bi motoristima olakšala duga putovanja uzavrelim prometnicama jer, kako sami kažu, kada je glava osvježena i ostatak organizma puno bolje funkcionira. Kaciga ima na svom stražnjem dijelu ugrađen mehanizam koji ne ventilira hladan zrak u lice vozača već ravnomjerno hladi cijelu unutrašnjost kacige.

Problemi u Ducatiju: Sudbina brenda je neizvjesna STATUS QUO Problemi u Ducatiju: Sudbina brenda je neizvjesna

Kaciga s klomom | Author: Feher foto: Feher

Napajanje se vrši iz instalacije motocikla, a tehnologija hlađenja preuzeta je iz Ferrarijeva i Bentleyeva sustava hlađenja sjedala. Iz tvrtke navode da u trenutku u kacigi može biti i do 15 stupnjeva razlike u odnosu na vanjsku temperaturu. Iako se zbog dodanoga rashlađivača pretpostavlja da je kaciga preteška, njezina masa je svega 1450  grama, a kaciga košta 599 dolara. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.