Početna Novosti 461 pregleda

Ne prekidajte skijanje i odmor, vozilo možete registrirati bilo gdje!

1
Vidi galeriju 1/6
Ne prekidajte skijanje i odmor, vozilo možete registrirati bilo gdje! Ne prekidajte skijanje i odmor, vozilo možete registrirati bilo gdje! Ne prekidajte skijanje i odmor, vozilo možete registrirati bilo gdje! Ne prekidajte skijanje i odmor, vozilo možete registrirati bilo gdje! Ne prekidajte skijanje i odmor, vozilo možete registrirati bilo gdje! Ne prekidajte skijanje i odmor, vozilo možete registrirati bilo gdje!

Dosad je datum registracije vozila predstavljao problem u planiranju putovanja, odlazaka na godišnji odmor, stvarao mnoge probleme i troškove, od prvoga radnog dana 2018. to pripada prošlosti

1 | Author: Robert Mijic/HaloPix/PIXSELL foto: Robert Mijic/HaloPix/PIXSELL

Tehnički pregled i registracija vozila, odnosno produljenje valjanosti prometne dozvole, od početka 2018. moći će se obaviti u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila na cijelome području Hrvatske. Dosad se tehnički pregled mogao obaviti bilo gdje, ali ne i registracija vozila, moralo se to obaviti na području prijavljena prebivališta ili boravišta, odnosno popunjenu prometnu dozvolu je trebalo ovjeriti u policijskoj upravi prema adresi prebivališta vlasnika vozila.

1 | Author: Jurica Galoic/PIXSELL foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Zatekne li vas obveza tehničkoga pregleda i registracije vozila, odnosno produljenja važnosti prometne dozvole, na plaži, godišnjem odmoru ili skijanju naprimjer, uživanciju više ne morate prekidati, putovati doma i nizati troškove.

1 | Author: Jurica Galoic/PIXSELL foto: Jurica Galoic/PIXSELL

To je omogućila izmijenjena zakonska odredba koja kaže da se isključivo u stanicama za tehnički pregled vozila mogu obavljati određeni poslovi u vezi s registracijom vozila, primjerice registracija – ovjera prometne dozvole, kao i produženje registracije vozila – ovjera produženja važenja prometne dozvole, odnosno odjava vozila.

1 | Author: Jurica Galoic/PIXSELL foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Dakle – vlasnicima vozila koji to žele omogućava se i registracija novoga vozila i promjena registarskih pločica u stanici za tehnički pregled vozila koja se nalazi izvan registracijskoga područja u kojemu vlasnik ili korisnik vozila ima prebivalište, boravište, privremeni ili stalni boravak ili sjedište. No i u tome slučaju dobit će registarske pločice s oznakom registracijskoga područja u kojem ima prebivalište, boravište, privremeni ili stalni boravak ili sjedište. Jedino što treba učiniti je nekoliko dana ranije najaviti se stanici za tehnički pregled vozila kako bi ona naručila takve registarske pločice.

1 | Author: Hrvoje Jelavić/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.