Početna Novosti 7852 pregleda

Nova marka kombija u Hrvatskoj. Cijena od 31.900 eura

FOTO: Maxus

Riječ je o tri različita modela teretnih kombija različitih veličina, od najmanjeg eDeliver 3, preko srednjeg eDeliver 7 do najvećeg eDeliver 9 modela. Svi imaju potpuno električni pogon, nultu emisiju ispušnih plinova i veliku nosivost. Tu je i dizelski Deliver 9.

Tvrtka Grand Automotive Adriatic novi je zastupnik marke MAXUS za tržište Hrvatske. MAXUS spada među vodeće brendove u vlasništvu kineskog automobilističkog giganta SAIC-a, jednog od najvećih svjetskih proizvođača električnih vozila.

Potpuno električna Maxus eDeliver gospodarska vozila već se koriste diljem Europe i Ujedinjenog Kraljevstva, a sada stižu i na tržišta Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Riječ je o tri različita modela teretnih kombija različitih veličina, od najmanjeg eDeliver 3, preko srednjeg eDeliver 7 do najvećeg eDeliver 9 modela. Svi imaju potpuno električni pogon, nultu emisiju ispušnih plinova i veliku nosivost. Tu je i dizelski Deliver 9 (slika ispod). 

Author: Maxus foto: Maxus

 

Svaki model se lako prilagođava potrebama kupca te sa sobom donosi visoku razinu udobnosti, pouzdanosti, manju potrošnju energije te kraće vrijeme punjenja kako bi posao bio što efikasniji. U službenom priopćenju tvrtka tvrdi da njihova vozila donose i veće dosege u odnosu na konkurente, ne iznoseći konkretne podatke. Iako su objavili da više detalja možemo očekivati uskoro, mi smo potražili specifikacije modela koji se već prodaju na drugim EU tržištima. 

Author: Maxus foto: Maxus

Prema tome najmanji eDeliver 3 (slika gore) može, ovisno o izvedbi, biti dugačak 504 cm, ima maksimalnu nosivost od 945 kg i doseg do 344 kilometara. Veći eDeliver 7 (slika ispod) može biti dugačak do 536 cm, uz nosivost od 1135 kg i doseg do 364 km. Model eDeliver 9, spada u klasu najvećih kombija s maksimalnom dužinom od 668 cm, nosivosti do 1290 kilograma i doseg od 353 km. Ovaj model bit će dostupan i u dizelskoj Deliver 9 verziji s 2-litrenim motorom i nosivosti do 1535 kg. Napominjemo da se sve specifikacije za električne kombije  odnose na top modele s najvećim baterijama, a točne specifikacije onih koji dolaze u Hrvatsku se za sada ne znaju.  

Author: Maxus foto: Maxus

Maxus tvrdi da njihova vozila dolaze s vodećom tehnologijom baterija na tržištu te Intelligence Onboard uslugom podataka uživo koja prikazuje potrošnju energije, vrijeme punjenja, lokaciju i ponašanje vozača. Njihova posebnost leži i u tome što ih kupci mogu konfigurirati prema vlastitim preferencijama i potrebama prije isporuke.

Maxus kombiji imaju petogodišnje jamstvo ili do 100.000 kilometara za vozilo te osmogodišnje jamstvo ili 160.000 kilometara na visokonaponsku bateriju.

Author: Maxus foto: Maxus

Početak prodaje očekuje se u prvom kvartalu 2024. godine. Objavljene su i početne cijene Maxus modela. Najjeftiniji je dizelski Deliver 9 koji košta od 31.900 eura. Električni modeli koštaju od 37.900 eura za eDeliver 3, 48.900 eura za eDeliver 7 i 62.900 eura za eDeliver 9 (slika iznad). 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.