Početna Novosti 300 pregleda

Nova marka kombija u Hrvatskoj, cijena od 39.900 eura

FOTO: Dubravko Kolarić

U Hrvatskoj će Maxus nuditi tri modela kombija s električnim pogonom i jedan s dizelskim motorom

Tvrtka Grand Automotive Adriatic predstavila je ponudu kombija marke Maxus na hrvatskom tržištu. Maxus spada među vodeće brendove u vlasništvu kineskog automobilističkog giganta SAIC-a, jednog od najvećih svjetskih proizvođača električnih vozila. čiji uspješni MG osobni automobili već uvelike voze našim cestama.

Author: Dubravko Kolarić foto: Dubravko Kolarić

Maxus je osnovan 2011. godine, izuzetno brzo rastu i do sada su prodali više od 1,2 milijuna vozila diljem svijeta. Prilično su uspješni i u Europi, pogotovo u Velikoj Britaniji gdje su među vodećim markama u segmentu. U Europi nude četiri modela električnih kombija i dva s motorima na unutarnje izgaranje, a u Hrvatsku je stiglo njih četiri, tri na struju i jedan s dizelskim motorima. Ponudu smo detaljno upoznali na prezentaciji koja je održana u Zagrebu. 

Author: Dubravko Kolarić foto: Dubravko Kolarić

Osnovni model marke je eDeliver 3, mali električni kombi u segmentu Citroëna Berlinga i društva. Ovo je prvi model Maxusa koji dolazi u Hrvatsku. Ima motor snage 122 KS i bateriju kapaciteta 50 kWh koja je dovoljna za WLTP doseg od 225 kilometara kombinirano, odnosno 320 kilometara u gradu. Na brzom punjaču 80 posto baterije se napuni za 40 minuta. Nosivost kombija je do 1040 kilograma, a teretni prostor iznosi do 4,8 m3. Osnovna oprema je izuzetno bogata za ovu vrstu automobila i u seriji su grijana sjedala, automatska klima, kamera za vožnju unatrag, veliki dodirni zaslon, parkirni senzori... Cijena ovog modela iznosi 39.900 eura uz što dolazi i jamstvo od 150.000 km ili pet godina za cijelo vozilo i do 200.000 km ili 8 godina za bateriju koje vrijedi za sve električne Maxus modele na našem tržištu. 

Author: Maxus foto: Maxus

Veći kombi eDeliver 5 je vozilo nešto većih dimenzija čija osnovna dužina iznosi 480 cm. Ovaj model ima 166 KS i bateriju kapaciteta 64 kWh za WLTP doseg od 335 kilometara kombinirano, odnosno do 490 kilometara u gradskoj vožnji. Ovaj model može primiti do 1200 kilograma tereta u svojem teretnom prostoru kapaciteta 7,6 "kubika". Unutrašnjost izgleda kao unutrašnjosti osobnog auta i ima svu tehnologiju i opremu na koju su navikli vozači novih automobila. Oprema je još bogatija nego na modelu 3. Tu su primjerice i sustav kamera s pregledom od 360 stupnjeva, Apple Car Play i Android Auto i digitalni instrumenti. Cijena osnovnog modela je 49.900 eura, a nudit će se verzije s dvije dužine i dvije visine. 

Author: Dubravko Kolarić foto: Dubravko Kolarić

Najveći model Maxusa je eDeliver 9. Veliki kombi ima motor snage  204 KS, a kupci mogu birati između dvije baterije kapaciteta 77 i 88 kWh koje su vezane s dužinama vozila. Kraći model tako dobiva manju, a duži veću bateriju. Kombinirani WLTP doseg je 270 kilometara s manjom i 305 kilometara s većom baterijom, dok u gradu on iznosi 320, odnosno 405 kilometara. Nosivost ovog modela je 1045 kilograma, a teretni prostor ima zapreminu do 12,3 kubika. Model s manjom baterijom košta 67.900 eura, a s većom 71.900 eura. 

Maxus je također najavio da će u hrvatsku doći i dizelska varijante modela Deliver 9 no pojedinosti o njegovoj ponudi i cijenama još nisu otkrivene. Ranije je bilo najavljeno da će njegova cijena iznositi od 31.900 eura. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.