Početna Novosti 2880 pregleda

Novi Audi S8 dolazi već ove godine?

Render novog Audija S8
FOTO: X-Tomi Design

Dosad je S8 pokretao 4.0-litreni motor V8 biturbo, Bilo kako bilo, srce koje će kucati ispod haube novoga S8 trebalo bi imati dosta zajedničkih dodirnih točaka s osmerocilindričnim agregatom iz Porschea Panamere Turbo pa će u toj novoj varijanti sigurno razvijati preko 600 'konja'

Prema službenim informacijama novi S8 ugledat ćemo ove godine. Iako nema previše detalja, nije teško naslutiti kako bi on mogao izgledati te što će skrivati ispod velikog impozantnog poklopca motora.

Novi Audi S8 dolazi već ove godine? | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Dizajn eksterijera neće donijeti radikalne promjene, nego će ga krasiti tipičan Audijev S biznis stil, sa suptilnim sportskim detaljima i četvrtastim završecima ispušnih cijevi. Veći naplaci spareni s unaprijeđenim kočnicama također su sastojci koji dolaze u novome receptu za S8.

Novi Audi S8 dolazi već ove godine? | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

S8 dosad je pokretao 4,0-litreni motor V8 biturbo, a srce koje će kucati ispod haube novoga S8 trebalo bi imati dosta zajedničkih dodirnih točaka s osmerocilindričnim agregatom iz Porschea Panamera Turbo pa će u toj novoj varijanti sigurno razvijati preko 600 'konja'.

Audi R8 VIDEO U Audiju R8 V10 Plus jurio 333 na sat

Bit će tu i E-Tron verzija koja će više biti fokusirana na performanse nego na ekonomičnost, a priča se kako će elektrificirani agregat biti preuzet s Panamere Turbo S E-Hybrid.

Render novog Audija S8 | Author: X-Tomi Design foto: X-Tomi Design

Što se pak tiče izvedbe RS8, mala je vjerojatnost da će on zaživjeti, s obzirom na to da je djel Audi Sport najavio kako im je trenutačni prioritet razvoj SUV vozila s oznakom RS.

Jurnjava autom i motorom 'JURNJAVA' VIDEO: Audijem A7 jurio autocestom, a onda se dogodilo nešto nevjerojatno

Salon u Parizu održava se početkom listopada i to bi mogao biti event na kojemu će Audi skinuti plašt s ove sportske limuzine, prije nego što počne prodaja potkraj ove ili početkom sljedeće godine.

Novi Audi S8 dolazi već ove godine? | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.