Početna Novosti 963 pregleda

Obnovljena Mazda CX-5. Ovo su poboljšanja

FOTO: Mazda

Mazda je nedavno detaljno obnovila ovaj automobil, a prvi poboljšani modeli stigli su ovih dana na naše tržište

Aktualna Mazda CX-5 na tržištu je već šest godina, no kraj joj se još ne nazire. Mazda je nedavno detaljno obnovila ovaj automobil, a prvi poboljšani modeli stigli su ovih dana na naše tržište.

Vanjski dizajn nije mijenjan no Mazda u ponudu uvodi tri dodatne razine modela – Newground, Homura i Takumi. Ažurirani CX-5 ima poboljšanu opremu unutrašnjosti i usavršenu praktičnost, Mi-Drive odabir načina vožnje, dodatna poboljšanja dinamike vožnje i prošireni raspon sigurnosnih značajki. Novost je i to da je blagi hibridni sustav Mazda M Hybrid standardno ugrađen u sve benzinske motore.

Author: Mazda foto: Mazda

CX-5 je izrastao u najvažniji model Mazde, čineći više od 26% godišnje prodaje tvrtke u Europi. S 365.135 prodanih jedinica diljem svijeta 2022. godine, postao je najprodavaniji automobil u Mazdinoj globalnoj ponudi modela. U Hrvatskoj Mazda CX-5 bila je 6. u segmentu s 310 prodanih jedinica u 2022. godini. To je 26 % ukupne prodaje.

Početna cijena za Prime-Line Mazdu CX-5 sa Skyactiv-G motorom od 165 KS i ručnim mjenjačem je 29.947,30 €. Ova verzija uključuje središnji zaslon od 8 inča, Android Auto™ i Apple CarPlay®, LED prednja svjetla, sve sigurnosne značajke, nadzor tlaka u gumama i tempomat za dodatnu udobnost tijekom putovanja. 4x4 dostupan je u opremi Centre-Line i dalje sa Skyactiv-G motorom od 165 KS od 35.545,64 €. Početna cijena za vozilo s automatskim mjenjačem uparenim s motorom Skyactiv G 165 je 35.324,66 €. Za verziju s dizelskim motorom Skyactiv D 150 s automatskim mjenjačem početna cijena je 38.292,48 €.

Nova Mazda CX-5 već je dostupna u ovlaštenim prodajnim salonima za probnu vožnju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.