Početna Novosti 444 pregleda

Od danas do 26. studenoga na BESPLATNI tehnički pregled vozila

1
Vidi galeriju 1/4
Od danas do 26. studenoga na BESPLATNI tehnički pregled vozila Od danas do 26. studenoga na BESPLATNI tehnički pregled vozila Od danas do 26. studenoga na BESPLATNI tehnički pregled vozila Od danas do 26. studenoga na BESPLATNI tehnički pregled vozila

Neće biti sankcionirani vozači za čija se vozila utvrdi da su neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti. Prvih 15.000 vozača dobiva po 3 l tekućine za stakla

1 | Author: Hrvoje Jelavić/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Vozače se i ove godine poziva da svojim vozilima pristupe preventivno-sigurnosnoj akciji Dani tehničke ispravnosti vozila, organiziranoj pod pokroviteljstvom Nacionalnoga programa za sigurnost cestovnoga prometa. Provode ju HAK, CVH i stanice za redovni tehnički pregled vozila.

1 | Author: Hrvoje Jelavić/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Tako će u razdoblju od 20. do 25. studenoga biti omogućen besplatni tehnički pregled svima koji se sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila. Iznimka su vozila koja su u tome razdoblju u terminu redovnoga tehničkog pregleda.

Cilj je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti.

1 | Author: Hrvoje Jelavić/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Prvih 15.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji na poklon će dobiti 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla u zimskim uvjetima (otporna je na smrzavanje do – 25 stupnjeva), čime se vozače želi dodatno motivirati da pristupe akciji (tih 15.000 poklon-pakiranja tekućine raspoređeno je po svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u RH).

U sklopu akcije neće biti sankcionirani vozači za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti ih u ovlašteni servis.

1 | Author: Hrvoje Jelavić/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.