Početna Novosti 49 pregleda

Ovo je najava električnog Lamborghinija: Bit će SUV?

FOTO: Lamborghini

Za naslutiti je da će automobil biti crossover poput Urusa. To ne bi iznenadilo jer i u Lamborghiniju se SUV-ovi prodaju uvjerljivo najbolje

Lamborghini će sutra predstaviti svoj prvi električni automobil, a sada su objavili i najnoviji teaser koji otkriva više od prethodnih i daje za naslutiti da će automobil biti crossover poput Urusa. To ne bi iznenadilo jer i u Lamborghiniju se SUV-ovi prodaju uvjerljivo najbolje. Urus je prošle godine po prodaji nadmašio Aventadora i Huracana zajedno. Ipak, prije nego što krenu komentari da se i Lamborghini "prodao" valja naglasiti da će ovo biti samo konceptni auto, a na nešto slično serijsko trebat ćemo pričekati još otprilike pet godina.  

Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Osim što video najavljuje da će prvi električni Lamborghini biti SUV, iz njega je jasno da će auto imati podijeljene rasvjetne jedinice s tankim LED prednjim svjetlima koja se nalaze na vrhu. Također možemo vidjeti i vrlo široke masovne gume što sugerira vrlo veliku snagu. 

Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Iako je još mnogo otvorenih pitanja, dizajn već možemo naslutiti jer je Lamborghini djelomično otkrio bok auta ranije ovog tjedna. Na njemu je vidljivo nešto vrlo slično konceptnom Estoqueu iz 2008. godine s oštrim vjetrobranskim staklom koje ulazi u dugi kosi krov. 

Lamborghini i dalje drži detalje u tajnosti, ali je ranije najavio da možemo očekivati ​​"nešto novo i doista uzbudljivo". Tvrtka je također potvrdila da će koncept najaviti njihov dugo očekivani četvrti model, koji će ući u serijsku proizvodnju prije kraja desetljeća. Kada stigne, bit će pozicioniran "na vrhu svog segmenta" i imati "izvanredne performanse". Platformu na kojoj će nastati razvija Porsche te će se ona vjerojatno koristiti i za buduće električne modele njemačkog proizvođača. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.