Početna Novosti 67 pregleda

Pionirski pothvat francuske automobilske industrije

AUTONOMNA VOŽNJA

Prototipni automobil grupe PSA prešao je 580 km od Pariza do Bordeauxa u autonomnom načinu vožnje bez uplitanja vozača

Krajem prošlog tjedna jedno od četiri autonomna vozila grupe PSA Peugeot Citroën provezlo se autocestom od Pariza do Bordeauxa kako bi sudjelovalo na Svjetskom kongresu inteligentnih transportnih sustava koji se održava od 5. do 9. listopada 2015..

Putovanje od 580 km automobil je prešao u potpuno autonomnom načinu vožnje, bez uplitanja vozača. Automobil je samostalno prilagođavao brzinu i prestrojavao se prilikom pretjecanja, uzimajući pritom u obzir druga vozila, ograničenja brzine i infrastrukturu.

U srpnju 2015., PSA Peugeot Citroën je postala prvi proizvođač automobila kojem su dodijeljena odgovarajuća dopuštenja za provođenje ispitivanja na otvorenoj cesti četirima prototipovima autonomnih vozila, čiji će broj 2016. porasti na 15. Sustavi za autonomnu vožnju pomoći će smanjiti broj nezgoda do kojih dolazi ljudskom pogreškom i umor vozača u monotonim uvjetima vožnje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.