Početna Novosti 4315 pregleda

Pogledajte kako Rimac Nevera juri 330 km/h na autocesti

FOTO: YouTube

Hrvatski hiperautomobil Rimac Nevera ne izlazi iz središta pažnje svjetske automobilske javnosti. Jedan od najmoćnijih automobila u povijesti već se etablirao kao jadan od najbržih serijskih cestovnih automobila na svijetu. Rimac je njime oborio već mnoge rekorde, sada nam iz Njemačke dolazi i snimka koja otkriva kako izgledaju brutalne performanse ovog automobila na javnoj autocesti.

412 KM/H Čudo iz Hrvatske: Rimac Nevera postala najbrži električni auto na svijetu

YouTube kanal Automann-TV isprobao je Rimac Neveru zagrebačkih registracija na njemačkoj autocesti na kojoj nema ograničenja brzine. Riječ je o jednom od testnih modela koji su u vlasništvu hrvatske tvornice. 

Vozač je, kako je prikazano na videu, prvo provjerio kakvo je ubrzanje automobila od 100 do 200 km/h, a nakon toga se bacio na isprobavanje maksimalne brzine. Rezultat mjerenja ubrzanja je fascinantan, autu je od 100 do 200 km/h trebalo samo 2,8 sekundi.

1,86 SEKUNDI Nevera više nije najbrža. Rekord srušio auto s pogonom Rimca

U jednom od idućih pokušaja vozač je pokuša natjerati Neveru do najveće brzine koju mu promet na autocesti dopušta. Automobil je pritom postigao maksimalnu brzinu od 348 km/h na brzinomjeru, a u trenutku prije početka kočenja automobil je još uvijek vrlo uvjerljivo ubrzavao. Provjerom na Racebox uređaju korištenom u automobilu otkriveno ej da se automobil tom prilikom kretao brzinom od 330,8 km/h, no i to je još uvijek fascinantno s obzirom da se radilo o testu na javnoj prometnici usred dana. 

UBRZANJE Pobijedili Rimca njegovim oružjem: Nevera izgubila rekord

Činjenicu da je automobil i pri toj brzini još uvijek silovito ubrzavao lako je objasniti da je Nevera lako sposobna i za mnogo veće brzine ako joj se ukloni tvornička blokada koja automobil zaustavlja na 350 km/h. U jednom primjerku s uklonjenom blokadom testni vozač Rimca Miroslav Zrnčević - Mrgud ostvario je maksimalnu brzinu od 412 km/h na stazi kompleksa  Automotive Testing Papaenbug u Njemačkoj. Time je Nevera službeno proglašena najbržim serijskim električnim automobilom. Rekord je postignut na serijskim gumama. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.