Početna Novosti 4231 pregleda

Policajac napisao kaznu samovozećem automobilu

Samovozeći automobil
FOTO: Reuters

Organ reda zaustavio je automobil bez vozača za testiranja u San Franciscu, jer nije propustio pješaka na obilježenome pješačkom prijelazu. U tvrtki u čijemu je vlasništvu automobil i koja ga testira kažu kako pješak nije bio ugrožen jer se nalazio na sigurnoj udaljenosti.

Autonomni Chevrolet Bolt je u vlasništvu tvrtke Cruise, a u njezinu priopćenju navedeno je kako podaci zabilježeni na računalu automobila pokazuju da je pješak bio 3,3 metra daleko od vozila kada je ono prošlo pored njega.

Ovaj pomalo apsurdni događaj odvio se dan nakon što je samovozeći automobil pregazio pješakinju u Arizoni, pa se da zaključiti kako je ova kazna rezultat loše karme i predrasuda.

1 ZAKAZALA TEHNOLOGIJA Šokantno: Uberovo vozilo bez vozača usmrtilo pješakinju

Policajac tvrdi kako je automobil prošao previše blizu pješaka, pa ga je zaustavio i napisao kaznu, kao što bi i svakome drugom tko bi se našao u sličnome prekršaju.

Samovozeći automobil | Author: autoserviceworld foto: autoserviceworld

'Sigurnost nam je prioritet prilikom testiranja automobila, kalifornijski zakon propisuje da vozilo mora propustiti pješaka na prijelazu, a naši podaci pokazuju kako se u ovom slučaju to upravo tako i dogodilo', kažu u tvrtki Cruise.

Samovozeći automobil | Author: Reuters foto: Reuters

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.