Početna Novosti 2173 pregleda

Potvrđeno: Opel šalje čak pet modela u povijest

OPEL ADAM S
FOTO: Zoran Majcan

Trenutno se u Opelu provodi velika rekonstrukcija ponude pa tako do 2020. godine dolazi čak osam novih ili osvježenih modela, dok ih pet odlazi u povijest

Opel Zafira | Author: Opel foto: Opel

Opel je posljednjih 17 godina poslovao s velikim gubitkom, sve dok ga francuska grupacija PSA nije preuzela prošle godine. Iako je u ponudi imao mnogobrojne modele za koje su stvarane posebne platforme, takav oblik poslovanja nije bio isplativ. S obzirom na to da je razvoj jedne platforme iznimno skup, mnogi proizvođači su prisiljeni svoje modele prilagođavati zajedničkim platformama. 

Opel Cascada | Author: Opel foto: Opel

Ulaskom pod vlasništvo Grupacije PSA, Opel je odmah počeo dijeliti platforme s određenim modelima pa je tako nastala cijela gama popularnih SUV-ova. Naime, dolaskom novih modela bilo je pitanje vremena kad će stari modeli otići u povijest, a prema izjavama Opelova šefa možemo zaključiti kako je taj trenutak upravo došao. 

Opel Adam | Author: Opel foto: Opel

Michael Lohscheller, Opelov generalni direktor, najavio je kako se ukida čak pet modela. U povijest odlaze gradski mališani Adam i Karl, monovolumen Zafira te dvije izvedenice Astre - GTC Coupe i Cascada. 

OPEL KARL 1.0 ECOTEC COSMO | Author: Zoran Majcan foto: Zoran Majcan

Ipak, nije sve tako crno. Očekuje se čak osam novih ili osvježenih modela koji bi trebali stići do kraja 2020. godine. ' Naša je odgovornost oblikovati održivu budućnost za našu tvrtku i naše kupce, s vrlo konkurentnim portfeljem. Opel će ponuditi zabavne i emocionalno dizajnirane modele, uključujući vrlo konkurentna svjetska gospodarska vozila kakva su novi Combo i Vivaro', izjavio je Michael Lohscheller.

Potvrđeno: Opel šalje čak pet modela u povijest | Author: Opel foto: Opel

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.