Početna Novosti 149 pregleda

Prodaja automobila: Volkswagen dobio bitku, Toyota dobiva rat

1

Iako je prošle godine njemački div prestigao Toyotu po broju proizvedenih automobila, grafika Regtransfersa ove godine ipak pokazuje drugu stranu priče...

1 | Author: Regtransfers foto: Regtransfers

Naime, dovoljan je jedan pogled na njihovu kartu svijeta da se zaključi da Toyota uvjerljivo dominira cjelokupnim globalnim tržištem automobila. Japanska marka najprodavanija je u čak 49 država, dok je Volkswagen prvi izbor tek u njih 14, od čega najviše u Europi. S obzirom da je Volkswagen prošle godine prestigao Toyotu po broju proizvedenih vozila, čini se da Japanci ove godine uzvraćaju udarac.

1 | Author: YouTube foto: YouTube

Ovo nikako ne umanjuje Volkswagenov izvanredan prošlogodišnji uspjeh, ali se ipak jasno vidi 'tko je gazda' na svjetskoj razini. Treće mjesto zauzeo je Ford, koji dominira sjevernoameričkim tržištima, a za njime slijede redom Renault, Škoda, Dacia i Fiat.

1 | Author: Wheels Magazine foto: Wheels Magazine

Također, zanimljivost je da je Mercedes-Benz najprodavaniji auto jedino u Turkmenistanu, dok Albanije jedine nema na karti (u kojoj također dominiraju Mercedesi, doduše ukradeni).

1 | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.