Početna Novosti 3893 pregleda

Richard Hammond: Većina auta će i 2050. biti benzinci i dizelaši

FOTO: YouTube

"Uz trenutnu stopu elektrifikacije, čak i kad bismo je mogli održati, do 2050. većina će automobila na cestama i dalje imati, i moraju imati, motore s unutarnjim izgaranjem"

Bivši voditelj Top Geara i The Grand Toura, Richard Hammond misli da će većina automobila i 2050. godine imati motore s unutarnjim izgaranjem, s obzirom na trenutnu stopu elektrifikacije vozila.

Author: The Grand Tour foto: The Grand Tour

“Elektromobili će biti dio slike, naravno da jesu. Ali uz trenutnu stopu elektrifikacije, čak i kad bismo je mogli održati, što ne možemo jer Kina uskraćuje minerale rijetke zemlje koji su nam potrebni, do 2050. većina će automobila na cestama i dalje imati, i moraju imati, motore s unutarnjim izgaranjem”, rekao je Hammond za The Telegraph. 

Author: The Grand Tour/YouTube foto: The Grand Tour/YouTube

Suprotstavljajući se uvjerenju da vozači generacije Z nisu "ljubitelji automobila", rekao je da je njegova 23-godišnja kći Izzy prešla 20.000 km tijekom svoje prve godine vožnje, s obzirom na to da se oslanjala na svoj automobil, dok je živjela u selu. 

Author: The Grand Tour foto: The Grand Tour

S obzirom na to da nakon ukidanja The Grand Toura i "pauziranja" Top Geara na televiziji ne postoji automobilistička emisija "visokog profila", 54-godišnji legendarni voditelj, koji je svjetsku slavu stekao i spektakularnom nesrećom u Rimcu Concept One, je sugerirao da bi moglo biti potrebe za televizijskim programom koji bi informirao gledatelje o samovozećim i električnim vozilima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.