Početna Novosti 676 pregleda

Tesla najavio 'električnoga konkurenta' Golfu

Tesla najavila električnog konkurenta Golfu
FOTO: Tesla

Šef tvrtke Tesla Motors, Elon Musk, na konferenciji dioničara tvrtke je najavio proizvodnju električnoga kompaktnog automobila u klasi VW Golfa, Forda Focusa i Opela Astre, a rok plasiranja automobila na tržište je pet godina

Tesla najavila električnog konkurenta Golfu | Author: Tesla foto: Tesla

Musk nije otkrio više konkretnih detalja o najavljenome modelu, no s obzirom na mnoge prethodne ambiciozne najave koje nisu ostvarene, a i poneki skandal koji se omaknuo, valja pričekati pa vidjeti kako će se ovaj projekt razvijati i hoće li uistinu zaživjeti. Također, sumnju na ovu vijest bacaju i nedavne najave da će kompanija kroz nekoliko mjeseci 'propasti' zbog prevelikih financijskih problema.

Tesla najavila električnog konkurenta Golfu | Author: Tesla foto: Tesla

Prije najavljenoga Teslina kompakta na redu je SUV, Model Y, koji će biti predstavljen u ožujku sljedeće godine, a prvi modeli kupcima će biti isporučeni 2020. godine. Nova generacija Teslina Roadstera, koja do stotke ubrzava samo dvije sekunde, trenutačno je u pripremi za proizvodnju.

Tesla najavila električnog konkurenta Golfu | Author: Tesla foto: Tesla

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.