Početna Novosti 1448 pregleda

Tesla snizila cijene Modela Y: Najprodavaniji je električni auto u Hrvatskoj

FOTO: Tesla

Osvojio je titulu ukupno najprodavanijeg električnog auta u Hrvatskoj i u gotovo čitavoj Europi. Također je ukupno najprodavaniji auto u nekoliko država

Tesla je tijekom cijele prošle godine u svijetu, pa tako u i Hrvatskoj nekoliko puta snižavala cijene svojih modela. Sada stiže novo. Teslin SUV, model Y u Hrvatskoj sada košta od 42.990 eura. Tako se cijenama jako približio Modelu 3 koji košta od 41.990 eura. 

Iz Tesle su objavili: " U potrazi za našim ciljem da ubrzamo prijelaz svijeta na održivu energiju, ključni fokus za nas u 2024. je osigurati da Tesla postane dostupnija većem broju ljudi. Cilj nam je postići to korištenjem originalnih inženjerskih i proizvodnih procesa, čineći naše aktivnosti vremenski i financijski isplativijima. Prenošenjem ovih poboljšanja učinkovitosti na naše klijente, u mogućnosti smo učiniti najbolji proizvod još pristupačnijim."

Američki proizvođač se pohvalio da su u 2023. godini isporuke njihovih vozila porasle za 38 posto na godišnjoj razini na 1,81 milijun, dok je proizvodnja porasla 35% na godišnjoj razini na 1,85 milijuna. Tvrde da su u Europi su stotine tisuća vlasnika automobila zamjenili svoje automobile na benzin i umjesto toga odabrali Teslu. Model Y postao je ukupno najprodavaniji automobil u Danskoj, Finskoj, Islandu, Nizozemskoj, Norveškoj, Švedskoj i Švicarskoj.

Author: Tesla foto: Tesla

Osvojio je titulu ukupno najprodavanijeg električnog auta u Hrvatskoj i u gotovo čitavoj Europi uključujući Austriju, Hrvatsku, Dansku, Finsku, Francusku, Njemačku, Grčku, Italiju, Mađarsku, Island, Italiju, Luxemburg, Nizozemsku, Norvešku, Poljsku, Portugal, Sloveniju, Španjolsku, Švedsku i Švicarsku. Model Y također je  oborio je rekord iz 1986. za najprodavaniji automobil u jednoj godini u Danskoj, a Tesla je također oborio 33 godine star rekord za najprodavaniju marku na Islandu.

Dok se još čeka službena potvrda, vjerojatno će Model Y postati najprodavaniji automobil u Europi za 2023.

"Ova povijesna prekretnica potvrđuje njegovu jedinstvenu poziciju na tržištu, pružajući svestrano iskustvo kupcima. Model Y zadovoljava potrebe potrošača koji traže dugotrajna, praktična, učinkovita, sigurna i zabavna vozila. Također ima pristup više od 14.000 Tesla Superchargera u Europi te inovativnu i razvijenu mrežu postprodaje", tvrde iz Tesle. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.