Početna Novosti 53 pregleda

Teslin Model X ima gumb za obranu od biološkog napada

TESLA X
Vidi galeriju 1/2
Teslin Model X ima gumb za obranu od biološkog napada Teslin Model X ima gumb za obranu od biološkog napada

Elon Musk je na predstavljanju Teslinog novog električnog auta otkrio funkciju koju baš i ne nude luksuzni automobili. Naziv joj je prilično čudan, ali ima svoju svrhu

Ako želite preživjeti biološki napad, možda bi mogli razmisliti o kupnji novog Teslinog automobila, Modela X., piše portal 24sata.

Elon Musk je na predstavljanju novog električnog automobila otkrio da Model X ima prilično neočekivanu funkciju – gumb „bioweapon defence mode“ (obrana od biološkog napada). Iako su mnogi mislili da je riječ o šali, Musk je objasnio da je to gumb s pravim funkcijama. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ovo je pravi gumb i mogao bi vam poslužiti ako se ikada odvije nekakav apokaliptični scenarij – našalio se Musk. 

BDM je zapravo funkcija koja uključuje poseban filter zraka toliko dobar da ne dopušta bakterijama da ulaze u prostor vozila. Filter je 10 puta veći od filtera ostalih automobila, a tvrtka tvrdi da 300 puta bolje filtrira bakterije, 500 puta je bolji u filtriranju alergena, 700 puta bolje filtrira smog i 800 puta viruse. 

Musk tvrdi da je ovaj filter zapravo prvi pravi HEPA filter u automobilu, odnosno uklanja 99,97 % malih čestica što čini zrak u vozilu „bolnički čistim“.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.