Početna Novosti 37 pregleda

U 24 sata policija uhvatila 2.185 prebrzih vozača

REZULTATI POLICIJSKE AKCIJE

Rezultati akcije TISPOL-a: Neprilagođena i nepropisna brzina među najčešćim su prekršajima vozača u Republici Hrvatskoj, pokazali su rezultati 24-satnog nadzora brzine

Neprilagođena i nepropisna brzina među najčešćim su prekršajima vozača u Republici Hrvatskoj, pokazali su rezultati 24-satnog nadzora brzine. Akcija nadzora brzine kretanja vozila završila je 17.4.2015.u 6 sati, a započela je dan ranije, odnosno 16. travnja u 6 sati na području cijele Hrvatske. U 24 sata zabilježeno je 2.185 prekršaja, a najviše u većim policijskim upravama: PU primorsko-goranskoj, PU osječko-baranjskoj, PU splitsko-dalmatinskoj te PU zagrebačkoj.

Ovo je prva 24-satna akcija koja se provodila istovremeno u 21 državi članici Europske unije te dvije države izvan EU. Prema preliminarnim podacima TISPOL-a (mreže prometnih policija država Europske unije), u državama koje su sudjelovale u akciji zabilježen je 122.581 prekršaj prekoračenja brzine.

Akcija je provedena na temelju Plana aktivnosti TISPOL-a, a cilj je osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače. Ovakve i slične akcije provodit će se i nadalje, uz ranije najave kako bi se što veći broj vozača naveo na poštivanje ograničenja brzine, a u cilju zaštite njihova i života svih ostalih sudionika u prometu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.