Početna Novosti 4283 pregleda

VIDEO: Vozili smo Bultaco Brinco R - električni hibrid na dva kotača

Bultaco Brinco R

U okolici Zagreba, uz jezero Rakitje, isprobali smo električni hibrid bicikla i motocikla, namijenjen uglavnom za vožnju offroad, koja pruža mnoštvo adrenalinskih užitaka

Bultaco Brinco R ne može se nazvati motociklom, a još manje biciklom, stoga ovakve hibride u svijetu zovu ‘moto-bike’. Afirmirani španjolski proizvođač Bultaco odsad ima zastupnika i za Hrvatsku, a tvrtka Electric Motions ima sjedište u Zagrebu. Bultaco Brinco R opremljen je motorom snage dva kilovata, a može se voziti samo okretanjem ručice gasa, kao motocikl ili pak okretanjem pedala uz pomoć elektromotora.

Bultaco Brinco R | Author: Auto start foto: Auto start

Odaziv na gas je poprilično moćan, a ubrzanje odlično. Na usponima Brinco R bez problema gazi teren pred sobom, a neravnine i grube podloge guta kao od šale, zahvaljujući podesivom ovjesu, koji se sastoji od vilice hoda 180 mm sprijeda i monoshock amortizera, hoda 217 mm, straga. Raspoloživa su tri moda vožnje. ‘Sport’ je najjači i oslobađa puni Brincov potencijal, a u toj varijanti autonomija je oko 50 km. ‘Tour’ je optimalna opcija između sportskih i ekonomičnih performansi, pa je u toj opciji autonomija do 75 km. ‘Eco’ je štedljivi mod s kojim je moguće prevaliti i do 100 km.

Bultaco Brinco R | Author: Auto start foto: Auto start

Bultaco Brinco R težak je 40 kilograma, postiže maksimalnu brzinu 60 km/h, spada u kategoriju e-bicikala, pa je pri kupnji moguće iskoristiti poticaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u iznosu 40 % cijene, što bi svakako bilo od koristi, s obzirom na 31.000 kn, koliko košta Bultaco Brinco R.

Author: Bultaco foto: Bultaco

 

 

  • renato

    Možda ste zaboravili navesti sitan detalj, a to je da po zakonu takvo vozilo mora biti registrirano, jer razvija brzinu veću od 25 km/h koristeći vlastiti pogon. Slijedom toga, postavlja se pitanje dobronamjernosti ovog članka, jer navodi potencijalne kupce na

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.