Početna Novosti 1718 pregleda

Volkswagen priprema udar na Teslu autom za 150.000 kuna

Vidi galeriju 1/7
Volkswagen priprema udar na Teslu s autom za 150.000 kuna Volkswagen priprema udar na Teslu s autom za 150.000 kuna Volkswagen priprema udar na Teslu s autom za 150.000 kuna Volkswagen priprema udar na Teslu s autom za 150.000 kuna Volkswagen priprema udar na Teslu s autom za 150.000 kuna Volkswagen priprema udar na Teslu s autom za 150.000 kuna Volkswagen priprema udar na Teslu s autom za 150.000 kuna

Kako je doznao Reuters, Volkswagen planira automobil na struju, koji će koštati manje od 20.000 eura. O njemu bi u VW-u trebali raspravljati sljedeći tjedan, a planirana je proizvodnja 200.000 primjeraka

 

Volkswagen, koji je bio u središtu dizelskog skandala, najavio je snažni zaokret prema električnim automobilima, a sada planira na tržište izbaciti automobil na struju, koji će koštati manje od 20.000 eura. Tako u VW-u žele direktno konkurirati Tesli i negovu Modelu 3. Kako bi to postigli, planiraju prenamijeniti tri tvornice, što će im pomoći i da zaštite radna mjesta, doznaje Reuters. 

Tesla ukida boje automobila | Author: Tesla Motors foto: Tesla Motors

Oni će 16. studenog raspravljati o planovima za novi električni automobil koji, a kane proizvesti 200.000 komada. Reuters doznaje i da će se raspravljati o ugovorima s proizvođačem baterija - tvrtkom SK Innovation, te Fordom, ali i o planovima za transformaciju u masovnoga proizvođača električnih automobila. Naravno, iz VW-a su odbili komentirati ove planove. 

Pola Volkswagena na čekanju zbog WLTP normi | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

VW i druge kompanije muče se s prilagodbom nakon što je otkriveno da su lažirali štetne emisije dizelskih automobila, što je rezultiralo još strožim pravilima. Ova strateška promjena dolazi i u vrijeme kad se gradovi odlučuju na zabranu dizelskih vozila, ali i brojne kompanije najavljuju da će odustati od proizvodnje takvih vozila. 

U tvornici gdje se proizvodi Passat proizvodit će se i električni I.D. Aero, a VW planira ID Buzz proizvoditi u Hannoveru, gdje se trenutno proizvodi kombi T6. Jedan od razloga razgovora s Fordom je da se upravo proizvodnja kombija prebaci u njegovu tvornicu u Turskoj, ako će na to pristati sindikati.

Pola Volkswagena na čekanju zbog WLTP normi | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.