Početna Novosti 10 pregleda

VW razvija dva nova motora, oba s obujmom 1,5 litre

Volkswagen
Vidi galeriju 1/5
VW razvija dva nova motora, oba s obujmom 1,5 litre VW razvija dva nova motora, oba s obujmom 1,5 litre VW razvija dva nova motora, oba s obujmom 1,5 litre VW razvija dva nova motora, oba s obujmom 1,5 litre VW razvija dva nova motora, oba s obujmom 1,5 litre

Postojeći 1.4 TSI i 1.6 TDI motori uskoro odlaze u povijest, a zamijeniti će ih novorazvijeni s obujmom 1,5 litre, s boljim ekološkim značajkama i manjom masom

Volkswagen razvija posve nove benzinski TSI i dizelski TDI motor, oba s obujmom 1,5 litre i po četiri cilindra. Zamijeniti će postojeće 1.4 benzinski i 1.6 dizelski motor, koji se ugrađuju u brojnim modelima VW grupe. Bit će učinkovitiji u ekološkim performansama, a tehnologija primjene turbopunjača omogućavat će izvedbe s manje ili više snage.

Volkswagen | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Novi 1,5 litreni motori zadržali su jednake gabarite pa će se lako ugrađivati na modele i postojeće platforme. Debi novih motora očekuje se u redizajniranome Golfu VII i Audiju A3. Kako je njihova prednost i smanjena masa, iz Volkswagena najavljuju da će Golf VIII., koji na tržište stiže u 2018., biti lakši 70 kilograma, velikim dijelom zbog smanjene mase motora. Uštedjet će se tako i na troškovima proizvodnje, pa bi sve to moglo povoljno utjecati i na cijenu finalnoga proizvoda.

Volkswagen | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.