Početna Off 33 pregleda

BMW razmišlja o budućnosti i hidrogenskim ćelijama

BMW razmišlja o hidrogenskim ćelijama
Vidi galeriju 1/5
BMW razmišlja o budućnosti i hidrogenskim ćelijama BMW razmišlja o budućnosti i hidrogenskim ćelijama BMW razmišlja o budućnosti i hidrogenskim ćelijama BMW razmišlja o budućnosti i hidrogenskim ćelijama BMW razmišlja o budućnosti i hidrogenskim ćelijama

BMW je objavio da će početkom sljedećeg desetljeća lansirati na tržište vozilo koje će pokretati hidrogenske gorive ćelije

U automobilskom i inženjersko tehnološkom centru u Aachenu, član upravnog odbora razvojnog menadžmenta bavarskog brenda BMW AG Klaus Fröhlich, izjavio je da će tvrtka inicijativno proizvoditi hidrogenske modele u ograničenim serijama prije plasiranja dodatnih jedinica kada se infrastruktura poboljša do određenog stupnja.

BMW razmišlja o hidrogenskim ćelijama | Author: Auto start foto: Auto start

- BMW će ući na tržište gorivih ćelija početkom sljedećeg desetljeća, počevši sa veoma malim proizvodnim serijama, rekao je. - Međutim, do 2025. godine, troškovi proizvodnje će i dalje ostati previše visoki, kao i infrastruktura koja je potrebna za kreiranje ove tehnologije, tako da će nam biti veoma teško da napravimo marketinški proboj baziran isključivo na našem upravnom odboru.

BMW razmišlja o hidrogenskim ćelijama | Author: Auto start foto: Auto start

Prošle godine je BMW otkrio svoje i8 i 5 GT hidrogenske prototipove kao prethodnike prvih proizvodnih, specijalnih hidrogenskih vozila ovog brenda. Ova tehnologija se razvija u suradnji s Toyotom, ali u ovom stadiju nije poznato nastoji li BMW kreirati svoj prvi i besprijekorni model koji pokreću hidrogenske gorive ćelije, ili umjesto toga želi stvoriti varijaciju već postojećeg automobila.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.