Početna Off 14491 pregleda

Čekao je isporuku auta tri godine. Kada je stigao pokvario se

FOTO: Rivian

Kada je automobil konačno stigao, vlasnik je u njemu uživao manje od dva dana. Naime, automobil se odmah pokvario i više nije bio u voznom stanju

Američki proizvođač Rivian prilično je popularan u SAD-u. Proizvodi vrlo poželjne i napredne električne modele koji bi trebali biti ozbiljna konkurencija Tesli. No Rivian ima velikih problema s proizvodnjom što pokazuje i ovaj bizarni primjer. 

Kupac Chase Merrill svoj je Rivian R1S vrijedan više od 80.000 dolara naručio i platio još 2020. godine, a na isporuku je čekao pune tri godine. Kada je automobil konačno stigao, vlasnik je u njemu uživao manje od dva dana. Naime, automobil se odmah pokvario i više nije bio u voznom stanju javlja Business Insider. 

Author: Rivian foto: Rivian

Merrill je vozio svoj R1S na prvoj dužoj dionici, na izlet do obiteljske vikendice u planinama Adirondack kada je naišao na veliki snježni nanos na cesti. Svjestan tvrdnji o sposobnostima njegovog SUV-a, pokušao proći kroz nanos i isprva mu je odlično išlo. No ubrzo je zapeo u snijegu. Pokušao je doziranjem gasa "zaljuljati auto" da se izvuče iz snijega, no to je na automobilu nekako aktiviralo sigurnosni sustav koji služi za sprječavanje klizanja auta niz brdo na skliskom terenu. 

Author: Rivian foto: Rivian

Previše revni" sigurnosni sustav spriječio je bilo kakvu daljnju vožnju te je automobil morao u servis. da bi sve bilo još gore, najbliži servis Riviana bio je stotinama kilometara udaljen pa je pa se cijena vučne službe i popravka na kraju popela na 2100 dolara. Vlasnik je, jasno, prilično ljut nakon svega a iz Riviana još nisu komentirali zašto je njihov sigurnosni sustav krivo reagirao i blokirao automobil. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.