Početna Off 461 pregleda

U državama koje su legalizirale marihuanu više je nesreća

FOTO: leafscience

Instituti i nezavisne agencije za sigurnost prometa objavili su rezultate istraživanja provedenih na podacima o prometnim nesrećama, u razdoblju od 2012. do 2017. godine

Author: 420intel foto: 420intel

Rezultati su pokazali kako su se američke države koje su legalizirale upotrebu marihuane suočile s porastom broja prometnih nesreća.

Author: drivingtests101 foto: drivingtests101

Dva odvojena istraživanja fokusirala su se na podatke prikupljene od osiguravajućih kuća. Prva je analizirala odnose učestalosti osiguranih vozila u prometnim nesrećama, a druga učestalost prisutnosti marihuane u prometnim nesrećama, prema policijskim prijavama. Rezultati prvog istraživanja pokazali su kako je nakon legalizacije marihuane broj prometnih nesreća porastao oko šest posto u Coloradu, Oregonu, Nevadi i Washingtonu. Za usporedbu su odabrane države koje zabranjuju upotrebu marihuane – Idaho, Montana, Utah i Wyoming.

Author: drivingtests101 foto: drivingtests101

U drugom istraživanju ustanovljeno je kako je policija u Coloradu, Oregonu i Washingtonu prijavila čak 5,2 posto više prometnih nesreća na milijun incidenata, u usporedbi sa susjednim državama. U obama istraživanjima u obzir su uzete demografske razlike, podaci o zaposlenosti, kao i vremenske prilike u analiziranome razdoblju. Marihuana utječe na ponašanje vozača za upravljačem, pa bi njezino korištenje u prometu trebalo tretirati kao i korištenje alkohola, zaključak je ove studije.

Author: leafscience foto: leafscience

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.