Početna Off 1 pregleda

Hrvatski dvojac prvi je električnim autom prešao Saharu

Tesla team Sahara
Vidi galeriju 1/7
Hrvatski dvojac prvi je električnim autom prešao Saharu Hrvatski dvojac prvi je električnim autom prešao Saharu Hrvatski dvojac prvi je električnim autom prešao Saharu Hrvatski dvojac prvi je električnim autom prešao Saharu Hrvatski dvojac prvi je električnim autom prešao Saharu Hrvatski dvojac prvi je električnim autom prešao Saharu Hrvatski dvojac prvi je električnim autom prešao Saharu

Hrvatski tim Tesla sudjelovao je u amaterskom reliju Budimpešta-Bamako i iznimno uspješno ga završio. Startao je 12. siječnja u Budimpešti, a osim europskih zemalja prošao je kroz Maroko, Mauretaniju, Senegal, sve do cilja u Gambiji.

Ovaj reli ujedno je najveći amaterski reli na svijetu, koji je kao alternativa Reliju Dakar dostupan neprofesionalnim ekipama, a ove je sezone sudjelovalo 150 timova. Saša Cvetojević i Oleg Maštruko vozili su Teslu Model X i na putu proveli šesnaest dana, da bi na cilj stigli u zadanome vremenu 28. siječnja. Unatoč nazivu, svake godine cilj ovoga relija se mijenja, pa je tako ove godine to bila Gambija, odnosno njezin glavni grad Banjulu.

Tesla team Sahara | Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

Cvetojević i Maštruko prvi su tim koji se električnim automobilom vozio kroz Saharu, za što su se prijavili Guinnessovoj knjizi rekorda te čekaju službeni odgovor. Tim Tesla imao je zahtjevan i težak zadatak, s obzirom na to da je morao pronalaziti izvore struje duž cijele etape relija, kako bi napunio svoj automobil.

Tesla team Sahara | Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start Tesla team Sahara | Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.