Početna Off 372 pregleda

Kinezi htjeli besramno ukrasti dizajn Minija. Sud im zabranio

Zatražili su da se zaštiti oblik "njihovog" automobila koji izgleda gotovo identično kao klasični mini koji se proizvodio od 1969. do 2001. godine.

Kineskoj tvrtki nije dopušteno da zaštiti oblik klasičnog Minija, nakon što se BMW, koji je pravi vlasnik, žalio na sudu.

Author:

Malo poznata tvrtka Beijing Estek Technology podnijela zahtjev za patent kineskom Državnom uredu za intelektualno vlasništvo u svibnju prošle godine. Zatražili su da se zaštiti oblik "njihovog" automobila koji izgleda gotovo identično kao klasični mini koji se proizvodio od 1969. do 2001. godine. 

Author:

Beijing Estek Technology je ukradeni dizajn htjela iskoristiti za proizvodnju električnog automobila , ali je BMW brzo doznao za planove i u srpnju 2022. podnio zahtjev za poništenjem patentne prijave. Taj je zahtjev sada i prihvaćen od strane kineskog Državnog ureda za intelektualno vlasništvo, a presuda daje Beijing Estek Technology rok od tri mjeseca da se žali. 

Author:

Odluka Državnog ureda za intelektualno vlasništvo očito je ispravna, ali u recentnoj kineskoj povijesti nije tako uvijek bilo.  Poznati su deseci očitih krađa dizajna zapadnjačkih automobila, a posljednja je Ora Punk Cat iz prošle godine koja je očita kopija Bube. Isti ured je tvrtki Great Wall uredno dodijelio patent za tu krađu.

Author:

No mora se priznati da Punk Cat barem ima petera vrata i neke dizajnerske razlike dok kopija Minija izgleda kao da je jednostavno skenirana iz originalnih nacrta.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.