Početna Off 576 pregleda

Najbrži Smart na svijetu 'ide' na mlazni pogon

Najbrži Smart na svijetu
Vidi galeriju 1/2
Ovo je najbrži Smart na svijetu Ovo je najbrži Smart na svijetu

Koliko daleko seže ljudska mašta, a koliko je čovjek uporan da maštu pretoči u javu svjedoči upravo ovaj automobil koji za pogon koristi mlazni motor iz helikoptera

Telluride je gradić u američkoj saveznoj državi Colorado, a nalazi se na 2667 metara nadmorske visine. Upravo ondje živi jedan od najzanimljivijih kreatora koji standardni pogon u vozilima zamjenjuje mlaznim, Bill Berg. On je ujedno vlasnik zasigurno najbržega Smarta na svijetu. Upravo tako, u svoj je maleni dvosjed uspio 'ugurati' mlazni motor GE T58 iz ni manje ni više nego helikoptera!

Multivan prilika Na prodaju putnički kombi s motorom iz Porschea 911

Najbrži Smart na svijetu | Author: YouTube foto: YouTube

Da bi to uspio morao je izbaciti suvozačevo sjedalo, a ni mali prtljažnik više ne postoji. Začuđujuće, sve je to lijepo 'umetnuto' u standardni dizajn automobila pa on nimalo ne odskače od ostalih. Osim toga, ovaj je automobil potpuno legalan za cestovnu vožnju jer ima brisače, žmigavce, ventilaciju i standardni trocilindrični motor. Kada se upali mlazni motor i zvijer se pusti s lanca ovaj Smart razvija 2000 KS i navodno može pojuriti čak 350 km/h, a uz sve to i 'riga' vatru.

Najbrži Smart na svijetu | Author: YouTube foto: YouTube

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.