Početna Off 64 pregleda

Nevjerojatno: Traženje parkirnoga mjesta godišnje košta 45 milijardi eura

1
Vidi galeriju 1/4
Nevjerojatno: Traženje parkirnoga mjesta godišnje košta 45 milijardi eura Nevjerojatno: Traženje parkirnoga mjesta godišnje košta 45 milijardi eura Nevjerojatno: Traženje parkirnoga mjesta godišnje košta 45 milijardi eura Nevjerojatno: Traženje parkirnoga mjesta godišnje košta 45 milijardi eura

U kalkulaciju su ubrojeni troškovi izgubljena vremena, potrošena goriva i emisije štetnih plinova, a zaključak je da prosječni Nijemac godišnje provede čak 41 sat u traženju parkirnoga mjesta...

1 | Author: nuBerlin foto: nuBerlin

U svakom većem gradu na svijetu traženje parkirališta noćna je mora i jedan od učestalih problema vozača. U Njemačkoj je agencija Inriks odlučila istražiti koliko novca potrošimo i vremena provedemo u vrludanju i traženju slobodnoga mjesta za parkiranje. Istraživanje je dovelo do šokatnih brojki. 

1 | Author: IUPO foto: IUPO

U Njemačkoj se godišnje na traženje parkirališta potroši oko 45 milijardi eura! Prosječni Nijemac godišnje provede 41 sat tražeći slobodno mjesto, a najgora je situacija u Frankfurtu. Ondje vozači u jednoj godini takvo mjesto traže 65 sati, odnosno 10 minuta svakoga dana. Također, godišnje na plaćanje parkiranja koje vremenski ne iskoristi svaki vozač potroši gotovo stotinu eura. Što se goriva tiče, Nijemci ga godišnje u potrazi za parkiralištem potroše tri milijarde litara!

1 | Author: Bosch Media Service foto: Bosch Media Service

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.