Početna Off 17841 pregleda

Ovo nikad niste vidjeli: BMW 362i s V8 motorom

FOTO: bring a trailer

Ako želite postati vlasnik ovog jedinstvenog BMW-a, trenutna cijena iznosi 15.000 dolara

Polako, ali sigurno, E46 generacija BMW-a serije 3 također postaje kolekcionarski primjerak, no hoće li ovom modelu u budućnosti rasti vrijednost krajnje je neizvjesno. Naime, na poklopcu prtljažnika ovog auta iz 2003. godine piše 362i, a sigurni smo da znate da takav model nikada u povijesti nije postojao. 

Ovo je izuzetno zanimljiva prerada na osnovi modela 330i kojoj za pogon ne služi tradicionalni redni četverocilindraš već V8 motor iz Chevroleta Corvette obujma 6,2 litre, otuda i zanimljiv amblem 362i na prtljažniku. Prerada je, na prvi pogled, vrhunski izvedena, a motor je uparen s T56 šesterostupanjskim mjenjačem čime je 330i pretvoren u pravi 'muscle car'. 

Author: bring a trailer foto: bring a trailer

Vlasnik trenutno prodaje ovaj auto na Bring A Trailer. Isti se model tamo već prodavao 2018. godine. Tada je navedeno da ima 459 KS što je gotovo dvostruko više od snage običnog 330i. U opisu aukcije spominju se Koni opruge, Stoptech kočnice, Turner Motorsports stabilizatori i ojačani okvir s E46 M3. Posebna pogonska osovina povezuje mjenjač s diferencijalom.

Author: bring a trailer foto: bring a trailer

Prodavatelj priznaje da auto koji je prešao 140.000 milja nije u savršenom stanju. U opisu stoji da kontrola proklizavanja i tempomat ne rade, a klima uređaj ne hladi. Ovi nedostaci također su bili spomenuti na aukciji 2018. godine. Vanjske fotografije pokazuju da crna boja nije u savršenom stanju, no takav lak se savršeno se uklapa u imidž vuka u janjećoj koži. što ovaj auto svakako jest. 

Author: bring a trailer foto: bring a trailer

Ako želite postati vlasnik ovog jedinstvenog BMW-a, trenutna cijena iznosi 15.000 dolara. Još prije samo nekoliko dana, dok se o autu još nisu raspisali mediji najviša ponuda je bila samo 5000 dolara. Ostalo je još šest dana do kraja aukcije. Inače, 2018. godine ovaj se automobil prodao za 22.789 dolara. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.